Yokohama a ales Cefin pentru a intra pe piaţa din România

BUCURESTI - 23 septembrie 2008

Comunicat tip General in Auto

Producătorul japonez de anvelope Yokohama a ales Cefin, prin divizia Pneu Maxx, specializată în distribuţia de anvelope pentru vehicule comerciale, pentru a-şi începe activitatea de comercializare a produselor sale în România.

Yokohama a ales Cefin pentru a intra pe piaţa din România

La aproape un an de la începerea negocierilor privind importul anevelopelor de camion Yokohama, Pneu Maxx a finalizat contractul de exclusivitate devenind reprezentantul comercial al brandului premium japonez.

Anul acesta s-au realizat deja primele comenzi de câteva mii de unităţi, fiind creat un stoc care include absolut toată gama “grea” a producătorului. Pneu Maxx se aşteaptă ca după primul an de activitate comercială să importe pe piaţa autohtonă peste 10.000 de unităţi de anvelope Yokohama pentru camion.

Colaborarea începută în acest an cu Yokohama şi parteneriatul deja tradiţional iniţiat de Cefin cu liderul european în reşapare, Marangoni (Italia), generează un dublu beneficiu pentru clienţii Pneu Maxx: o a doua viaţă asigurată anvelopelor Yokohama cu tehnologie de reşapare de top. Acest lucru a devenit posibil în urma acordului încheiat în acest sens, de curând, între Yokohama şi Marangoni. În acest fel anvelopele japoneze dobândesc un plus de valoare la achiziţionare, prin prelungirea duratei de utilizare obţinută cu tehnologia de reşapare dezvoltată de compania italiană.

Pneu Maxx, ca unic utilizator naţional al tehnologiei de reşapare Marangoni, în fabrica proprie de la Bucureşti, şi ca unic reprezentant Yokohama în România, oferă clienţilor săi un pachet solid şi unic în Europa: o primă viaţă a anvelopei cu tehologie Yokohama, şi o a doua viaţă dobândită prin reşapare cu tehnologie Marangoni.

Pneu Maxx si-a propus pentru acest an o cifră de afaceri de peste 16 milioane de euro, cu peste 20% mai mult fată de anul trecut. Creşterea se bazează pe extinderea portofoliului de branduri şi pe extinderea reţelei de distribuţie. Pe lângă statutul de unic distribuitor Yokohama, Pneu Maxx a stabilit noi acorduri de distribuţie pentru mărcile Continental şi Semperit, precum şi pentru anvelopele Infinity, produse în China. Extinderea în teritoriu vizează noi puncte de vânzare şi service roţi la Bacău, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava şi Târgu-Mureş.

Pneu Maxx mizează pe vânzarea a circa 80.000 de anvelope în 2009, menţinând tendinţa crescătoare anuală şi urmăreşte atingerea unei cote de 20% din piaţă, faţă de 16% cât deţine în prezent.

Despre Cefin Romania

La nivel mondial, Yokohama şi-a fixat o ţintă de vînzări de 3,4 milioane unităţi anvelope de camion în 2009 şi o cifră de afaceri de peste 500 milioane euro în acest segment. Pentru Europa, compania japoneză are în plan vânzarea a 200.000 de unităţi în acest an şi de până la 250.000 de unităţi în următorii doi ani.

Leonard Ancuta, PR Editor
leonard.ancuta@cefin.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cefin-romania/yokohama-a-ales-cefin-pentru-a-intra-pe-piata-din-romania