"Teach me to help" un proiect dezvoltat pentru a facilita dezvoltarea de servicii sociale integrate și accesibile

BUCURESTI - 1 februarie 2023

Comunicat tip General in Social

Celiz International Center se alătură Direcției de Asistență Socială Arad (DAS), IVI din Italia, Opei din Cipru și Oriensys din Franța, în implementarea proiectului "Teach me to Help". Scopul acestui proiect este de a elimina barierele existente care limitează accesul la educație, dezvoltare și incluziune pentru persoanele cu dizabilități, prin facilitarea accesului la un sistem de educație și formare digital.

Celiz International Center se alătură Direcției de Asistență Socială Arad (DAS), IVI din Italia, Opei din Cipru și Oriensys din Franța, în implementarea proiectului "Teach me to Help".

Scopul acestui proiect este de a elimina barierele existente care limitează accesul la educație, dezvoltare și incluziune pentru persoanele cu dizabilități, prin facilitarea accesului la un sistem de educație și formare digital. 

Pandemia a demonstrat utilitatea și eficacitatea utilizării mediului online pentru a oferi educație. Proiectul "Teach me to Help" urmărește să ofere asistenților sociali formare continuă și reconversie pentru a facilita dezvoltarea de servicii sociale integrate și accesibile. 

Cursurile de dezvoltare personală și profesională, sustinute on-line de asistenții sociali formati prin acest proiect, vor deschide posibilitatea unei pregătiri structurate, coordonate și corect etapizate, pentru persoanele cu dizabilități.

Proiectul "Teach me to Help" se bazează pe obiective precum dezvoltarea abilităților asistenților sociali în proiectarea și integrarea de programe digitale pentru dezvoltarea personală și incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. 

Implementarea acestui proiect va duce la creșterea competentelor asistenților sociali în proiectarea și dezvoltarea de cursuri online, comunicare eficientă în mediul digital, creșterea calității muncii și a activităților desfășurate în mediul online. 

Eliminarea barierelor existente va permite accesul ușor și nemijlocit la educație și dezvoltare personală pentru persoanele cu dizabilități, facilitând astfel participarea activă la viața comunității și a societății în general.

Vă invităm să urmăriți acest proiect care își propune să ofere oportunități egale și acces la educație pentru toți, indiferent de abilități.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/celiz-international-center/teach-me-to-help-un-proiect-dezvoltat-pentru-a-facilita-dezvoltarea-de-servicii-sociale-integrate-si-accesibile