Asociatiile femeilor de afaceri din Balcani se intilnesc la Istanbul pentru a stabili coordonatele unei viitoare colaborari

BUCURESTI - 25 noiembrie 2005

Comunicat tip General in ONG

Peste 80 de membre reprezentind 24 de asociatii ale femeilor de afaceri din Albania, Bosnia & Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Grecia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia se vor intilni in cadrul Conferintei Asociatiilor Femeilor de Afaceri din Balcani, organizata de Center for International Private Enterprise- Romania (CIPE) la Istanbul, intre 2 si 3 decembrie 2005. Conferinta are ca scop stabilirea coordonatelor unei viitoare colaborari intre asociatiile femeilor de afaceri din Balcani in scopul promovarii intereselor membrelor lor la nivel regional.

Pe baza unui studiu realizat de CIPE Romania privind capacitatea femeilor de afaceri de a influenta politicile publice si nivelul de actual de implicare in acest domeniu al vietii publice se va elabora un plan de lucru care sa tina seama de nevoile specifice fiecarei tari. Rezultatele studiului vor fi prezentate pe fiecare tara participanta la eveniment. Planul de lucru rezultat va fi punctul de plecare in stabilirea unui model de colaborare prin care asociatiile femeilor de afaceri din Balcani sa-si poata sustine mai bine interesele la nivel regional.

Conferinta Asociatiilor Femeilor de Afaceri din Balcani reprezinta o etapa esentiala in proiectul privind crearea unei coalitii a asociatiilor femeilor de afaceri din regiune, proiect derulat de Center for International private Enterprise - Romania (CIPE) cu finantare din partea National Endowment for Democracy (NED). Proiectul are ca scop constituire a unei retele regionale a asociatiilor femeilor de afaceri, capabila sa promoveze activ o agenda legislativa pentru imbunatatirea statutului femeii antreprenor si a intregului mediu de afaceri.

Despre Center for International Private Enterprise

Center for International Private Enterprise (CIPE) este o organizatie non-guvernamentala americana fondata in 1983 de U.S. Chamber of Commerce. CIPE a derulat peste 800 de programe destinate dezvoltarii asociatiilor de afaceri din 95 de tari in curs de dezvoltare. Initiativele sale se concentreaza pe dezvoltare institutionala, asistenta tehnica pentru activitati de advocacy si guvernanta corporativa.

Center for International Private Enterprise Romania si-a inceput activitatea in 2000 cu un proiect de trei ani finantat de USAID Romania, proiect destinat dezvoltarii asociaţiilor de afaceri din turism, producţie şi tehnologia informaţiei & comunicaţiilor. CIPE Romania a acordat asistenta tehnica pentru dezvoltare institutionala prin seminarii, forumuri si conferinte, prin crearea unor oportunitati de investitii, prin programul de finantare si prin programul de experti voluntari.

In 2004, cu sprijin financiar din partea National Endowment for Democracy, CIPE Romania a sustinut crearea Coalitiei Asociatiilor Femeilor de Afaceri (CAFA) pentru a oferi posibilitatea femeilor antreprenoare sa-si exprime punctul de vedere in cadrul procesului de luare a deciziilor la nivel public.

Noul proiect CIPE cu finantare NED vizeaza constituirea unei retele balcanice a asociatiilor femeilor de afaceri capabila sa promoveze activ o agenda legislativa pentru imbunatatirea statutului femeii antreprenor si a intregului mediu de afaceri.

Pentru mai multe informatii privind programele CIPE Romania, va rugam sa vizitati pagina de web www.ciperomania.org.Corina Schwartz
Program Manager
CIPE Romania
Str. Mendeleev Nr. 8, Ap. 4, sector 1, Bucuresti
Telefon: 021- 319 69 43
Telefon/ Fax: 021- 319 69 68
E-mail: cschwartz@cipe.org
www.ciperomania.org


cschwartz@cipe.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/center-for-international-private-enterprise/asociatiile-femeilor-de-afaceri-din-balcani-se-intilnesc-la-istanbul-pentru-a-stabili-coordonatele-unei-viitoare-colaborari