Asociatiile femeilor de afaceri din regiunea balcanica fac primul pas in crearea unei coalitii regionale

BUCURESTI - 26 august 2005

Comunicat tip General in ONG

Reprezentantele Coalitiei Asociatiilor Femeilor de Afaceri din Romania (CAFA) si cele ale unor asociatii similare din regiunea balcanica se intilnesc la Bucuresti intre 26-28 august pentru a demara procesul de constituire a unei coalitii regionale a asociatiilor femeilor de afaceri, capabila sa promoveze activ o agenda legislativa pentru imbunatatirea statutului femeii antreprenor si a intregului mediu de afaceri.

Asociatiile femeilor de afaceri din regiunea balcanica fac primul pas in crearea unei coalitii regionale

Comitetul Consultativ care se va intruni zilele acestea la Bucuresti se va concentra in special pe discutarea planului de lucru pentru programul regional si stabilirea detaliilor Conferintei Regionale de la Istanbul din luna decembrie a acestui an. Conferinta isi propune sa stabileasca un model de lucru viabil pentru viitoarea coalitie si sa identifice principalele puncte ale viitoarei strategii a programului regional, pe baza analizei organizationale a asociatiilor implicate in proiect si a evaluarii punctelor de interes in domeniul politicilor publice. Membrele Comitetului Consultativ sunt: Maria Grapini, presedinta Asociatiei Femeilor de Afaceri Timis, membru fondator al CAFA; Cornelia Rotaru, presedinta Asociatiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin, membru fondator al CAFA; Meltem Kurtsan, presedinta Asociatiei Femeilor Intreprinzatoare din Turcia (Kagider); Nina Noeva, presedinta Asociatiei Internationale a Femeilor de Cariera si de Afaceri din Bulgaria; Budimka Mickovic, directoarea Departamentului pentru Femei de Afaceri din cadrul Centrului pentru Dezvoltare Economica si Antreprenoriala din Muntenegru.

Demersul este sprjinit printr-un proiect derulat de Center for International Private Enterprise Romania (www.ciperomania.org) cu finantare din partea National Endowment for Democracy (www.ned.org). Viziunea acestui proiect este o regiune balcanica in care rolul si contributia femeilor in economie si politica sint recunoscute, in care femeile sint tratate ca parteneri egali ce lucreaza pentru inlaturarea barierelor legislative si pentru crearea unui mediu social si economic stabil.

Tarile incluse in acest proiect sunt Bulgaria, Albania, Serbia si Muntenegru, Bosnia & Hertegovina, Croatia, Macedonia, Kosovo, Turcia si Ungaria (ca mentor in procesul de integrare europeana).

Despre Center for International Private Enterprise

CIPE România derulează un proiect pentru dezvoltarea asociaţiilor femeilor de afaceri şi a sprijinit constituirea CAFA, o entitate informală care şi-a propus să devină un partener important în dialogul public-privat, cu influenţă în procesul de luarea a deciziilor la nivel local şi naţional. CAFA a organizat în noiembrie 2004 o dezbatere publică pe tema taxelor salariale şi a făcut propuneri concrete instituţiilor guvernamentale privind reducerea fiscalităţii. CIPE Romania a organizat în ultimii trei ani Conferinţa Femeilor de Afaceri şi a editat CD-ul „Femei de succes”.
Pentru mai multe informaţii despre programele CIPE în România şi despre activitatea CAFA, vizitaţi paginile de web www.ciperomania.org şi www.cafa.ro.

Corina Schwartz
Program Manager
CIPE România
Str. Mendeleev Nr. 8
Ap. 4, sector 1, Bucureşti
Telefon: 021- 319 69 43
Telefon/ Fax: 021- 319 69 68
cschwartz@cipe.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/center-for-international-private-enterprise/asociatiile-femeilor-de-afaceri-din-regiunea-balcanica-fac-primul-pas-in-crearea-unei-coalitii-regionale