Institutul Regional de Management Organizational incepe o noua serie de training

BUCURESTI - 26 martie 2008

Comunicat tip General in ONG

Programul de instruire conceput de Institutul Regional de Management Organizational (IRMO), dupa modelul Institutului de Management Organizational al Camerei de Comert a Statelor Unite, o structura cu peste 80 de ani de traditie, se adreseaza managerilor si angajatilor asociatiilor de afaceri, camerelor de comert, asociatiilor patronale, dar si altor organizatii de membri. Cursurile vor avea loc in doua etape, intre 8-11 aprilie si 27-30 mai, la sediul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti.

Beneficiul major al acestui programul intensiv de instruire al IRMO este acela ca ofera participantilor o imagine unitara asupra organizatiilor lor, indiferent de functia pe care o au sau de departamentul in care lucreaza. Cursurile IRMO se concenteaza pe toate functiunile unei organizatii de membri: rol, structura si guvernanta, planificare strategica, relatia cu membrii, comunicare si relatii publice, advocacy pentru politici publice, management financiar. Cele 8 zile de training cuprind sesiuni de prezentare a celor mai bune practici in domeniu si a unor studii de caz, dar si sesiuni practice in care participantii aplica conceptele invatate la contextul propriilor organizatii, discuta temele abordate, explorind posibile schimbari sau imbunatatiri ale activitatii acestora.

Toate cursurile se bazeaza pe materiale elaborate de Center for International Private Enterprise, o organizatie neguvernamentala americana care a derulat timp de 8 ani programe de sprijin pentru asociatiile din Romania.

Cursantii IRMO vor primi un certificat de absolvire in urma participarii constante la cele doua etape de instruire.

Pentru mai multe informatii privind cursurile IRMO si conditiile de inscriere, va rugam sa vizitati pagina de internet: http://imor.ciperomania.org.

IRMO este parte a Centrului Regional de Management Organizational, o fundatie romaneasca creata de Center for International Private Enterprise pentru a continua programele de sprijin destinate asociatiilor de afaceri si organizatiilor de membri din regiunea balcanica.

Despre Center for International Private Enterprise

Center for International Private Enterprise (CIPE) este o organizatie neguvernamentala americana fondata in 1983 si afiliata Camerei de Comert a Statelor Unite. CIPE a derulat peste 800 de programe destinate dezvoltarii asociatiilor de afaceri in 95 de tari in curs de dezvoltare. Initiativele sale se concentreaza pe dezvoltare institutionala, asistenta tehnica pentru activitati de advocacy si guvernanta corporativa.

Reprezentanta CIPE Romania si-a inceput activitatea in 2000 cu un proiect de trei ani finantat de USAID Romania, proiect destinat dezvoltarii asociatiilor de afaceri din sectoarele turism, productie si tehnologia informatiei & comunicatiilor. Proiectul s-a concentrat pe asistenta tehnica pentru dezvoltare institutionala prin seminarii, forumuri si conferinte, prin crearea unor oportunitati de investitii, prin programul de granturi si prin programul de experti voluntari.

In 2004, cu sprijin financiar din partea National Endowment for Democracy, CIPE Romania a sustinut crearea Coalitiei Asociatiilor Femeilor de Afaceri (CAFA), entitate ce da femeilor de afaceri o mai mare vizibilitate in dialogul public-privat legat de politicile publice. In 2005, CIPE Romania a inceput un nou proiect care are ca scop constituirea unei coalitii balcanice a asociatiilor femeilor de afaceri capabila sa promoveze activ o agenda legislativa pentru imbunatatirea statutului femeii antreprenor si a mediului de afaceri. Cel mai recent proiect al CIPE Romania este Institutul Regional de Management Organizational care ofera instruire angajatilor si liderilor asociatiilor de afaceri, ai camerelor de comert si ai asociatiilor patronale din regiunea Balcanica.

Centrul Regional de Management Organizational
Str. Mendeleev Nr. 8 sector 1 Bucuresti
Telefon: 021- 319 69 68
Fax: 021- 319 69 43
regional-center@ciperomania.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/center-for-international-private-enterprise/institutul-regional-de-management-organizational-incepe-o-noua-serie-de-training