Membrele Coalitiei Asociatiilor Femeilor de Afaceri din Balcani se intilnesc la Bucuresti

BUCURESTI - 27 martie 2007

Comunicat tip General in ONG

Optsprezece asociatii ale femeilor de afaceri din Albania, Bosnia & Hertegovina, Bulgaria, Grecia, Kosovo, Macedonia, Romania, Serbia si Turcia se vor intilni in cadrul Conferintei Asociatiilor Femeilor de Afaceri din Balcani, organizata de Center for International Private Enterprise Romania (CIPE Romania) intre 30-31 martie la Bucuresti. Conferinta are ca scop atit alegerea unei structuri care sa asigure buna functionare a coalitiei si o comunicare eficienta intre membrii acesteia, cit si stabilirea unui plan de lucru pe termen mediu.

Coalitia Asociatiilor Femeilor de Afaceri din Balcani este o entitate informala creata cu sprijinul CIPE Romania in cadrul unui proiect finantat de National Endowment for Democracy. Scopul proiectului este crearea unei retele de cooperare intre asociatiile femeilor de afaceri din Balcani cu ajutorul careia femeile de afaceri sa isi sustina interesele si sa promoveze initiative legislative care sa imbunatateasca mediul de afaceri si statutul femeii antreprenor, atit in tarile implicate in proiect cit si la nivel regional.

Asociatiile femeilor de afaceri prezente la Bucuresti saptamina aceasta vor alege reprezentantii Consiliului Director (in cadrul caruia fiecare tara va avea un loc) si vor desemna tara si asociatia care va detine timp de un an Presedintia si Secretariatul Coalitiei. De asemenea vor stabili componenta si responsabilitatile comitetelor de lucru care vor coordona viitoarele proiecte ale Coalitiei.

« Aspectul cel mai important al acestui proiect a fost sa identificam actorii importanti din zona si sa ii punem in legatura. CIPE Romania a organizat prima conferinta regionala in decembrie 2005 la Istanbul, prilej cu care cele mai reprezentative asociatii ale femeilor de afaceri din Balcani au avut ocazia sa se cunoasca si sa isi prezinte proiectele. In 2006 am organizat doua seminarii pe teme de advocacy la Sofia si Belgrad pentru a oferi asociatiilor incluse in proiect cunostintele necesare implicarii viitoare a Coalitiei in activitati legate de politicile publice cu impact asupra mediului de afaceri. », spune Camelia Bulat, Director CIPE Romania.

Asociatiile care participa la Conferinta Asociatiilor Femeilor de Afaceri din Balcani sint :
•Asociatia ‘Oportunitati de Afaceri pentru Femei’ Giurgiu
•Asociatia Femeilor Antreprenor Timis
•Asociatia Femeilor de Afaceri din Kosovo
•Asociatia Femeilor de Afaceri din Macedonia
•Asociatia Femeilor de Afaceri din Serbia
•Asociatia Femeilor de Afaceri si a Femeilor Conducatoare de Intreprinderi din Brasov
•Asociatia Femeilor de Afaceri si Profesioniste din Albania
•Asociatia Femeilor Intreprinzatoare din Romania
•Asociatia Femeilor Intreprinzatoare Galati
•Asociatia Femeilor Manager Ramnicu Valcea
•Asociatia Internationala a Femeilor de Afaceri si Profesioniste din Bulgaria
•Asociatia 'Oportunitati de Afaceri pentru Femei' (Romania)
•Asociatia Oportunitati de Afaceri pentru Femei’ Constanta
•Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin (Romania)
•Asociatia Femeilor Antreprenor din Turcia
•Reteaua Economica a Femeilor din Bosnia Hertegovina
•Asociatia Femeilor Antreprenor din Grecia
•Uniunea Organizatiilor de Femei din Macedonia

Sponsorii evenimentului sint Porsche Bank, Carpatina SA si Kasta Metal.

Despre Center for International Private Enterprise

Center for International Private Enterprise (CIPE) este o organizatie neguvernamentala americana fondata in 1983 si afiliata Camerei de Comert a Statelor Unite. CIPE a derulat peste 800 de programe destinate dezvoltarii asociatiilor de afaceri in 95 de tari in curs de dezvoltare. Initiativele sale se concentreaza pe dezvoltare institutionala, asistenta tehnica pentru activitati de advocacy si guvernanta corporativa.

Reprezentanta CIPE Romania si-a inceput activitatea in 2000 cu un proiect de trei ani finantat de USAID Romania, proiect destinat dezvoltarii asociatiilor de afaceri din sectoarele turism, productie si tehnologia informatiei & comunicatiilor. Proiectul s-a concentrat pe asistenta tehnica pentru dezvoltare institutionala prin seminarii, forumuri si conferinte, prin crearea unor oportunitati de investitii, prin programul de granturi si prin programul de experti voluntari.

In 2004, cu sprijin financiar din partea National Endowment for Democracy, CIPE Romania a sustinut crearea Coalitiei Asociatiilor Femeilor de Afaceri (CAFA), entitate ce da femeilor de afaceri o mai mare vizibilitate in dialogul public-privat legat de politicile publice. In 2005, CIPE Romania a inceput un nou proiect care are ca scop constituirea unei coalitii balcanice a asociatiilor femeilor de afaceri, capabila sa promoveze activ o agenda legislativa pentru imbunatatirea statutului femeii antreprenor si a mediului de afaceri. Cel mai recent proiect al CIPE Romania este Institutul de Management Organizational Romania care ofera instruire angajatilor si liderilor asociatiilor de afaceri, ai camerelor de comert si ai asociatiilor patronale.

Pentru mai multe informatii privind programele CIPE Romania, va rugam sa vizitati pagina de web www.ciperomania.org.

Corina Schwartz, Program Manager, CIPE Romania
Str. Mendeleev Nr. 8, Ap. 4, sector 1, Bucuresti
Telefon: 021- 319 69 43
Telefon/ Fax: 021- 319 69 68
E-mail: cschwartz@ciperomania.org
www.ciperomania.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/center-for-international-private-enterprise/membrele-coalitiei-asociatiilor-femeilor-de-afaceri-din-balcani-se-intilnesc-la-bucuresti