SEMINAR DE ADVOCACY PENTRU FEMEILE DE AFACERI DIN BALCANI

BUCURESTI - 9 octombrie 2006

Comunicat tip General in ONG

Patruzeci de antreprenoare, membre in noua asociatii ale femeilor de afaceri din Serbia, Romania, Bosnia Hertegovina si Croatia, vor participa la un seminar pe teme de advocacy organizat de Center for International Private Enterprise Romania (CIPE Romania). Seminarul va avea loc intre 12 si 13 octombrie, la Belgrad.

Participantele vor fi instruite in legatura cu procesul de advocacy si etapele ce trebuie parcurse atunci cind o oragnizatie sau un grup decide sa sustina o anumita inititativa de politici publice la nivel local, national sau regional. Sesiunile de lucru se vor concentra pe teme importante ale domeniului, precum crearea coalitiilor, redactarea si promovarea unei agende legislative, organizarea si derularea campaniilor de advocacy, tipuri de proceduri de consultare publica, studii de caz. Seminarul beneficiaza de experienta Corinei Dragomirescu, consultant al Academiei de Advocacy, organizatie creata cu sprijinul tehnic si financiar al CIPE pentru a oferi training si sprijin (prin programe de consultanta, monitorizare si cercetare) in advocacy pentru comunitatea de afaceri.

Seminarul este inclus in programul proiectului regional al CIPE Romania- “Crearea unei Coalitii Regionale a Asociatiilor Femeilor de Afaceri”- finantat de National Endowment for Democracy. Scopul proiectului este crearea unei retele a asociatiilor femeilor de afaceri din Balcani care sa poata promova initiative legislative cu impact pozitiv asupra membrilor si asupra mediului afaceri. Tarile incluse in proiect sint Albania, Bulgaria, Bosnia Hertegovina, Croatia, Grecia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Romania, Serbia, Turcia si Ungaria (ca mentor in procesul de aderare la Uniunea Europeana).

“CIPE Romania a decis organizarea a doua seminarii de advocacy in cadrul proiectului regional pe baza evaluarii gradului de dezvoltare institutionala a asociatiilor implicate in proiect si a nivelului de cunostinte si experienta in ceea ce priveste activitatea de advocacy. Concluzia evaluarii este ca asociatiile femeilor de afaceri din Balcani au nevoie de training si sprijin in acest domeniu. Experienta CIPE in programe pentru asociatiile de afaceri din intrega lume arata ca, alaturi de dezvoltarea institutionala, advocacy-ul este cel mai important aspect asupra carora asociatiile trebuie sa se concentreze in permanenta. Prin programul nostru incercam sa oferim asociatiilor femeilor de afaceri din Balcani instrumentele necesare pentru a fi mai puternice, mai vizibile si mult mai capabile sa isi serveasca membri in noul context european.” spune Camelia Bulat, Director CIPE Romania.

CIPE Romania va mai organiza un seminar similar la jumatatea lunii decembrie, la Sofia, unde va invita reprezentante ale unor asociatii ale femeilor de afaceri din Bulgaria, Turcia, Albania, Kosovo, Grecia, Macedonia, Ungaria si Romania.

Despre Center for International Private Enterprise

Center for International Private Enterprise (CIPE) este o organizatie non-guvernamentala americana cu sediul in Washington DC, fondata in 1983 de U.S. Chamber of Commerce. CIPE a derulat peste 800 de programe destinate dezvoltarii asociatiilor de afaceri din 95 de tari in curs de dezvoltare. Initiativele sale se concentreaza pe dezvoltare institutionala, asistenta tehnica pentru activitati de advocacy si guvernanta corporativa.

Reprezentanta CIPE Romania si-a inceput activitatea in 2000 cu un proiect de trei ani finantat de USAID Romania, proiect destinat dezvoltarii asociaţiilor de afaceri din sectoarele turism, producţie şi tehnologia informaţiei & comunicaţiilor. CIPE Romania a acordat asistenta tehnica pentru dezvoltare institutionala prin seminarii, forumuri si conferinte, prin crearea unor oportunitati de investitii, prin programul sau de finantare si prin programul de experti voluntari.

In 2004, cu sprijin financiar din partea National Endowment for Democracy, CIPE Romania a susţinut crearea Coaliţiei Asociaţiilor Femeilor de Afaceri (CAFA) pentru a oferi femeilor de afaceri posibilitatea să-şi exprime punctul de vedere în procesul de luare a deciziilor la nivel public. In 2005, CIPE Romania a inceput un nou proiect care are ca scop constituirea unei coalitii balcanice a asociatiilor femeilor de afaceri, capabila sa promoveze activ o agenda legislativa pentru imbunatatirea statutului femeii antreprenor si a mediului de afaceri. Totodata, CIPE Romania a demarat si proiectul pentru crearea primului Institut de Management Organizational din Romania.

Pentru mai multe informatii privind programele CIPE Romania, vizitati pagina de web www.ciperomania.org.


CIPE Romania
Str. Mendeleev Nr. 8, Ap. 4, sector 1, Bucuresti
Telefon: 021- 319 69 43
Fax: 021- 319 69 68

cschwartz@ciperomania.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/center-for-international-private-enterprise/seminar-de-advocacy-pentru-femeile-de-afaceri-din-balcani