Grupul MONZA ARES și Philips, parteneriat în beneficiul medicilor și pacienților români

BUCURESTI - 25 aprilie 2024

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri, Sanatate, Social

Grupul MONZA ARES și Philips își unesc forțele și pun bazele unei colaborări în beneficiul industriei medicale din România. Astfel, echipamente medicale de ultimă generație, realizate de Philips, vor deveni mult mai ușor accesibile pacienților cu ajutorul rețelei naționale de centre de cardiologie intervențională a Grupului MONZA ARES.

parteneriat MONZA ARES & Philips

parteneriat MONZA ARES & Philips

Parteneriatul vizează îmbunătățirea accesului la îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate pentru pacienții din România, precum și sprijinirea medicilor în stabilirea unui diagnostic rapid, precis și eficient, folosind tehnologie medicală de ultimă generație. Astfel, Grupul MONZA ARES va dota 6 din cele 10 săli de angiografie deținute în prezent în rețeaua națională, cu echipamente și soluții medicale Phillips. Valoarea totală a investiției în aceste centre se va ridica la peste 5 milioane de euro.

 

Folosind soluții și tehnologie medicală de cea mai înaltă performanță tehnologică actuală, echipa medicală MONZA ARES se angajează să ofere pacienților o experiență personalizată, rapidă, sigură, iar Philips se angajează să fie partenerul de încredere al profesioniștilor din domeniul sănătății.

 

„MONZA ARES a fost întotdeauna dedicat oferirii de servicii medicale de cea mai înaltă calitate, iar acum, cu sprijinul tehnologiei de ultimă generație furnizate de Philips, suntem pe cale să ridicăm standardele îngrijirilor medicale cardiologice la un nivel cu totul nou. Pacienții din România vor avea acum acces mai ușor la echipamente și tehnologii medicale de ultimă oră, ceea ce va duce la îmbunătățirea semnificativă a diagnosticelor și tratamentelor. Aceste soluții tehnologice de top vin să completeze experiența profesională de excepție a echipei noastre medicale, pentru a oferi pacienților tratamente personalizate, rapide și sigure. Ne angajăm să colaborăm strâns cu Philips pentru a ne asigura că fiecare pacient beneficiază de cea mai bună îngrijire posibilă. Cu această colaborare, suntem mândri să jucăm un rol cheie în modernizarea sistemului medical din România și în creșterea accesului la tratamente de înaltă calitate”, declară dr. Geanina Durigu, CEO MONZA ARES Group.

 

„Suntem încântați să fim furnizorul și partenerul ales de Grupul MONZA ARES pentru a sprijini sistemul medical din România cu tehnologie medicală de ultimă generație. Prin ADN-ul său, Philips este dedicat inovației medicale care sprijină profesioniștii din domeniul sănătății, iar această colaborare ne permite să consolidăm misiunea noastră în România. Prin echipamente și tehnologie medicală de cea mai înaltă performanță, suntem hotărâți să sprijinim medicii în stabilirea unui diagnostic sigur, clar, rapid, în efectuarea procedurilor medicale complexe cu precizie, contribuind astfel la îmbunătățirea actului medical și al experienței pacienților”, spune Șerban Isopescu, Lider al Diviziei de Echipamente și Soluții Medicale, Philips România.

În cadrul parteneriatului MONZA ARES-Philips, au fost instalate angiograful Azurion 7 la Spitalul Monza din București și 2 angiografe Azurion 3 în alte centre medicale din Constanța și Târgu Jiu, în prima jumătate a anului 2024.

 

Philips Azurion este o soluție avansată și integrată pentru laboratoarele de cardiologie intervențională, care îmbunătățește fluxul de lucru și eficiența procedurală prin tehnologii de control la masa de operație, acces facil la aplicații printr-o interfață tactilă, și monitorizare continuă a pacientului. Acest sistem permite medicilor să aibă control mai mare și independent în timpul procedurilor, să ia decizii clinice rapide și informate și să gestioneze eficient doza de radiații. Azurion este proiectat pentru a simplifica operațiunile și a crește eficiența, în timp ce îndeplinește cerințele stricte de sterilizare și securitate a datelor. Este, de asemenea, adaptabil pentru a întâmpina nevoile clinice specifice și oferă suport pentru îmbunătățirea rezultatelor tratamentelor și pentru realizarea unui mediu de lucru mai ușor pentru personalul medical.

 

Despre Royal Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) este o companie lider în domeniul tehnologiei sănătății, axată pe îmbunătățirea sănătății și bunăstării oamenilor și pe asigurarea unor rezultate mai bune pe întregul proces al sănătății - de la viață sănătoasă și prevenire, până la diagnostic, tratament și îngrijire la domiciliu. Philips utilizează tehnologie avansată și informații clinice valoroase și de consum pentru a oferi soluții integrate. Cu sediul în Olanda, compania este un lider în imagistica de diagnostic, terapie ghidată de imagini, monitorizarea pacienților și informatica privind sănătatea, precum și sănătatea consumatorilor și îngrijirea la domiciliu. Philips a generat vânzări în 2020 de 19,5 miliarde EUR și are aproximativ 82.000 de angajați cu vânzări și servicii în peste 100 de țări. 

 

Grupul MONZA ARES este cea mai mare rețea națională de servicii integrate de cardiologie, oferind soluții terapeutice inovatoare de chirurgie cardiovasculară, cardiologie și radiologie intervențională. MONZA ARES deține în prezent 2 spitale proprii, 10 săli de angiografie în 7 centre din București, Cluj-Napoca, Pitești, Constanța și Tulcea și 3 clinici multidisciplinare, cu focus pe cardiologie, în Cluj-Napoca, MONZA ARES Cardiomed. În 2023, grupul a preluat activitatea de cardiologie a Spitalului Monza. Misiunea MONZA ARES în România este să asigure accesul unui număr cât mai mare de pacienți la tratamente inovatoare din sfera cardiologiei. În spiritul acestei misiuni, de-a lungul celor peste 10 ani de activitate, la MONZA ARES au avut loc 19 premiere medicale naționale. Din anul 2019, grupul este deținut majoritar de fondul american de investiții Highlander Partners, fond cu active de 3 mld USD.

 

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/centrele-de-excelenta-ares/grupul-monza-ares-si-philips-parteneriat-in-beneficiul-medicilor-si-pacientilor-romani