Centrul Cultural Francez Cluj


Descrierea companiei Centrul Cultural Francez Cluj

Jean Bernard Pommier, pianist francez, a urmat Conservatorul din Paris, a concertat alături de dirijori celebri (Herbert von Karajan, Bernard Haitink, Riccardo Muti, Zubin Mehta, Kurt Masur), interpretând seria completă a concertelor lui Beethoven. A fost invitat la festivaluri prestigioase la Londra, Vienna, Amsterdam, Paris, Chicago, Israel. Jean Bernard Pommier este apreciat şi ca dirijor, a colaborat cu orchestre celebre din Europa şi America (Orchestra din San Francisco, Orchestra din Paris, Filarmonica din Cehia, Orchestra Naţională din Belgia), numit dirijor principal al Orchestrei din Torino.

--------------------------------------------------------------------------------

Născut în 1954 la Rostov, în Rusia, Misha Katz a început să studieze violoncelul la vîrsta de 5 ani. În 1971 a intrat la Conservatorul Ceaikovski din Moscova, fiind elevul Maestrului Mstislav Rostropovici. Din anul al doilea studiază dirijatul de orchestră cu tatăl său, Leonid Katz, remarcabil dirijor rus. În 1976 primeşte Marele Premiu al Rusiei pentru interpretare, virtuozitate şi talent. Trei ani mai tîrziu obţine Doctoratul la Conservatorul Ceaikovski din Moscova.
Din 1982 urmează cursurile de dirijat conduse de Leonard Bernstein.

Sosit în Franţa în 1985, Misha Katz fondează Trio-ul Şostakovici. Din 1994 este invitat să înregistreze cu Trio-ul său la celebra casă de discuri Sony Classical.

Este invitat la cele mai importante festivaluri internaţionale de la Monte Carlo, Bodensee, Palma de Majorque, Harrogate, Bregenz, Sion, Cervantino de Mexico, Jerusalem, etc

Din 1996 este invitat ca dirijor permanent la Orchestra Naţională Belarus din Minsk. Din 1998 este dirijor invitat la Orchestra Simfonică Naţională din Ukraina. După 1997, cariera sa a cunoscut o dezvoltare importantă, fiind invitat în toată lumea - Anglia, Belgia, Rusia, Franţa, Republica Cehă, Spania, România, Polonia, Danemarca, Suedia, Slovenia, Israel, Ukraina, Mexic, Monaco.

Din 2002 este dirijor principal invitat la Filarmonica din Mexic.Comunicate Centrul Cultural Francez Cluj :

Vezi toate comunicatele companiei Centrul Cultural Francez Cluj.