Celebrate India

BUCURESTI - 16 aprilie 2010

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Recital de Muzica Clasica si Dans Indian sustinut de artistii Centrului Cultural Indian Tansen , vineri 16 aprilie 2010, ora 18:30 in cadrul evenimentului “Celebrate India” la Palatului National al Copiilor din Bucuresti ,eveniment organizat cu prilejul festivalelor Baisakhi, Bihu, Vishu si Holi.

Turya Classical – promotor autentic al muzicii clasice indiene in Romania – reprezinta o imbinare fericita intre Est si Vest, o fuziune interculturala ce urmareste promovarea muzicii clasice veritabile la instrumente cu corzi, sonoritatile indiene si instrumentele specifice: sitar, tabla, tanpura, swarmandal, creand o nota distincta, unica, in peisajul muzicii autohtone. Turya Classical a luat fiinta la New Delhi, India, ca un duo avandu-i ca protagonisti pe Anne Marie Ene – violonist in Orchestra de Camera Radio si pe Victor Marius Beliciu, interpret al instrumentului sitar. Cei doi artisti, rezidenti in India pentru un numar important de ani, au sustinut numeroase concerte in temple, sali de concerte, la postul national TV Doordarshan si All India Radio, fiind apreciati de criticii muzicologi indieni.
Turya Classical interpreteaza in principal piese din repertoriul clasic indian, dar si melodii devotionale (bhajanuri si qawwali).
In deschiderea programului Reena Singh va executa dansul 'Alaripu' in stilul Bharatanatyam (dans clasic indian).