Serile de artă medievală Craii de la Curtea Veche

BUCURESTI - 13 decembrie 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Centrul Cultural PETRE TUTEA are deosebita placere de a va avansa invitatia de a participa la editia de Craciun a Serilor de arta medievala Craii de la Curtea Veche organizate la Palatul Voievodal Curtea Veche din Bucuresti (str. Franceza, nr. 31 - langa Hanul Manuc si biserica Sf. Anton) in perioada 16-17 decembrie 2006.

Serile de artă medievală  Craii de la Curtea Veche

Manifestarea, gazduita de Palatul Voievodal Curtea Veche si prilejuita de Sarbatoarea Craciunului, este deschisa atat vechilor bresle mestesugaresti si artistilor amatori, cat si publicului larg caruia îi sunt propuse: concerte de muzica medievala, spectacole de teatru, scenete şi animatie pentru copii, Commedia dell’arte, teatru de papusi, ateliere de confectionare de papusi traditionale si panarame, spectacole folclorice, dansuri traditionale, prezentari de activităti lucrative specifice perioadei medievale (mestesugari, negustori, agricultori, etc.), expozitii specifice, conferinte publice pe teme de istorie şi literatură veche, proiectii de imagini de epoca, expozitie de caricatura realizata in zilele si despre participantii la manifestare, animatie de stradă şi multe, multe alte surprize (strajeri la portile palatului, salvarea domnitei din turn, baba-oarba intre domnitor şi domnite, ursitoare, sanziene, vanzatori de leacuri miraculoase, cortul vrajitoarei, patrule ale garzilor cetătii, munteni cu ciobanesti romanesti, muschetari cu şi fara muschete, cavaleri luptandu-se cu sabiile sau ademenind domnite, boieri, dregatori, razeşi, menestreli, trubaduri, lautari, jongleuri, caldarari, lingurari, hoţi marunti si talhari jefuind personajele medievale şi ... nu numai).

Programul este conceput spre a iniţia organizarea - prin atragerea de fonduri şi sustinere mediatica - de tabere de igienizare si conservare a sitului Palatul Voievodal din Bucuresti prin angrenarea de tineri voluntari.

Despre Centrul Cultural PETRE TUTEA

Serile de artă medievală Craii de la Curtea Veche
Palatul Voievodal CURTEA VECHE
A.D. 2006, 16 - 17 din răpciune

Programul

Sâmbătă, 16 şi Duminică, 17 din răpciune

11.00 - 18.00 expoziţie (cu vânzare) a meşteşugarilor la Târgul Breslelor (ceramică, lemn, metal, piele, textile, instrumente populare)
11.00 - 20.00 Cortul Armurierilor - expoziţie de arme şi vestimentaţie medievală
11.00 - 11.40 teatru de păpuşi tradiţionale - Compania LUMIOLAR
11.45 concurs de basme cu premii în turtă dulce (deschis tuturor vârstelor)
12.00 - 14.00 atelier confecţionare păpuşi tradiţionale - Compania LUMIOLAR
14.00 - 15.00 conferinţe pe teme istorice şi pe tema amenajărilor peisagistice în siturile medievale
15.00 - 15.30 concert de muyică medievală susţinut de actorul George VIŞAN
15.00 – 16.30 Şcoală de dans medieval - Ordinul Basarabilor
17.00 - 18.00 Atelier de teatru - Commedia dell’arte (Ordinul Basarabilor)
18.00 – 19.30 Şcoală de dans medieval - Ordinul Basarabilor
17.00 proiecţii multimedia pe teme istorice şi etnologice

Asteptandu-va alaturi de noi, va rugam sa confirmati participarea la
tel.: 0745 / 040 – 737 , 0723 / 59 - 12 – 59
sau pe net la adresele cdlcv@yahoo.com
pdg@Radio-Dinamic.info