Mărţişoare Pân` La Soare

BUCURESTI - 28 februarie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Primăria Sectorului 2, prin Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, organizează evenimentul

MĂRŢIŞOARE PÂN` LA SOARE.

Proiectul se va desfăşura în perioada 1 – 9 martie 2007 în Parcul Naţional din sectorul 2. Aici se va organiza o expoziţie în aer liber cu desene ale copiilor de la Grădiniţa nr. 16, Grădiniţa nr. 201 şi Şcoala cu clasele I-VIII nr. 31, având ca temă simbolistica mărţişorului.
Vernisajul expoziţiei va avea loc în ziua de 1 martie la ora 12:00. Publicul prezent pe toată perioada desfăşurării expoziţiei este invitat să-şi exprime părerea cu privire la cele mai frumoase desene într-o urnă special amenajată de organizatori, autorii lor urmând a fi premiaţi în ziua de 8 martie 2007. Copiii vor primi premii constând în dulciuri şi cărţi.
Mărţişorul este o funie care împleteşte zilele anului într – un şnur alb şi roşu, simbolizând binele şi răul, dăruit la 1 martie, considerat în mod tradiţional începutul anului agrar. Povestea mărţişorului, ale cărei origini se pierd în negura timpului, ne arată că soarele a coborât în mijlocul oamenilor, la horă, luând chipul unui fecior. An de an sărbătoarea de 1 Martie ne readuce speranţa, optimismul, credinţa în mai bine şi spor în toate. Iar copiii sunt cei mai potriviţi purtători ai mesajelor de bine şi de iubire, specifice sărbătorii Mărţişorului.
Acest triumf al naturii şi al regenerării nu putea fi invocat decât prin Mărţişor – o datină străveche românească ce se sărbătoreşte la 1 martie şi constă în oferirea unui mărţişor fetelor şi femeilor de către bărbaţi sau prieteni.

Despre Centrul Cultural

Prin acest proiect instituţia noastră îşi propune să promoveze tradiţiile şi obiceiurile de primăvară ale poporului român şi să sensibilizeze publicul iubitor al acestor tradiţii.

Centrul Cultural 'Mihai Eminescu', Str. Arh. Harjeu nr. 61, sector 2, Bucuresti, tel. 021.322.69.57
centruleminescu@yahoo.com