Conferinţa Judeţeană „Asistenţa Socială în judeţul Timiş” - ediţia a V-a

Timisoara - 4 noiembrie 2005

Comunicat tip General in ONG

Centrul de Asistenţă Rurală şi Asociaţia Asistenţilor Sociali din Banat organizează a V-a ediţie a Conferinţei Judeţene „Asistenţa Socială în judeţul Timiş”. Evenimentul este realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, Federaţiei Caritas a Diecezei Timiş, Societăţii pentru Copii şi Părinţi (SCOP) şi Uniunii Adam Muller Guttenbrunn.

Conferinţa Judeţeană „Asistenţa Socială în judeţul Timiş” - ediţia a V-a

Conferinţa va avea loc marţi, 22 noiembrie 2005 în Sala Festivă a Casei Adam Muller Guttenbrunn, str. Gheorghe Lazăr nr. 10-12, începând cu ora 9:00.

Întâlnirea va reuni aproximativ 200 profesionişti în domeniul serviciilor sociale, din mediul rural şi urban al judeţului nostru.

În cadrul ediţiei din acest an se vor prezenta experienţe pozitive în domeniul serviciilor sociale înregistrate prin cooperarea între diverşi actori locali şi externi, precum şi premierea celor mai merituoşi asistenţi sociali, studenţi la asistenţă socială şi voluntari.
Până la conferinţă, organizatorii vor solicita organizaţiilor ne-guvernamentale şi guvernamentale care furnizează servicii sociale să propună pentru a fi premiate persoane cu rezultate deosebite în activitatea lor.

Temele care vor fi abordate în acest an, în cadrul unor ateliere paralele, sunt: Modalităţi de implicare a furnizorilor de servicii sociale în situaţii de calamităţi naturale, Statutul profesiei de asistent social (conf Legii 466/2004), Prevenţia în asistenţa socială (campanii şi servicii) şi Rolul asistentului social în societatea românească.

Despre Centrul de Asitenta Rurala

Evenimentul din acest an face parte din manifestările prilejuite de Social Work Action Day – SWAD, organizat de Federaţia Naţională a Asistenţilor Sociali din România.

Cristina Gaşpar, Coordonator proiecte
cgaspar@rural-center.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/centrul-de-asitenta-rurala/conferinta-judeteana-asistenta-sociala-in-judetul-timis-editia-a-v-a