„Constelaţii Familiale şi Sistemice /Constelaţii Ritualuri ® - Puterea Străbunilor”

BUCURESTI - 29 martie 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, Sanatate

Live site

Cursul este susţinut de invitatul special: DR. MARCO MASSIGNAN , unul dintre principalii experţi şi cercetători italieni cu privire la societățile tribale și ritualurile culturilor tradiţionale, terapeut holistic. Acesta este creatorul metodei de „ Constelații Ritualuri ®” , marcă înregistrată de Dr. Marco Massignan.

„Constelaţii Familiale şi Sistemice /Constelaţii Ritualuri ® - Puterea Străbunilor”
 “Pentru ca pasărea Phoenix să renască din scrum, trebuie să cunoască durerea şi să transforme focul ei într-o dorinţă arzătoare!”  

Mark Gorkin

 

ASOCIAŢIA , având exclusivitate în România,  prezintă pentru prima oară , Seminarul  Special:

Constelaţii Familiale şi Sistemice /Constelații Ritualuri ® - Puterea Străbunilor”

Acest curs este susţinut de invitatul special:  DR. MARCO MASSIGNAN , unul dintre principalii experţi şi cercetători italieni cu privire la societățile tribale și ritualurile culturilor tradiţionale, terapeut holistic.  Acesta este creatorul metodei  de „ Constelații Ritualuri ®” , marcă înregistrată de Dr. Marco Massignan.

Alături de el va mai susţine acest curs:  ELENA DELL'ORTO , formator în Constelații familiale şi sistemice, Constelații Ritualuri®, în „Prenatal and Birth Therapy” (Terapia prenatală a nou-născutului), , „Soin spirituel avec l’Imposition des les Mains”, în Tehnica metamorfică.

Evenimentul  se va desfăşura în perioada: 24, 25, 26 mai 2013.

Participanţii vor beneficia de posibilitatea de a veni însoţiţi în mod gratuit  de 2 persoane, în ziua de vineri 24 mai 2013, orele 18,00-21,00, când seminarul va avea o structură deschisă demonstraţiilor metodice şi se va desfăşura în sala mare a partenerului principal al asociaţiei, Biblioteca Naţională a României.

Zilele de sâmbătă şi duminică: 25,26 mai 2013 vor fi adresate doar celor care vor participa şi se vor desfăşura în manieră specifică de lucru a metodei.

Seminarul şi workshopul se adresează atât celor care sunt dispuși să devină terapeuţi, atât celor care lucrează deja în domenii de specialitate (medici, psihologi, practicieni holistici, profesori, asistenţi sociali, asistenţi medicali, părinți/familii). 

Însă, este adresat în primul rând  celor care intenționează să se dedice parcurgerii unei căi de creștere personală de mare putere, în scopul de a scoate și de a rezolva complicațiile dinamice și sistemice profunde ale familiei de origine şi care sunt de cele mai multe ori  reflectate în viața de zi cu zi personală și profesională.

 

Constelațiile sunt mult mai ușor de înțeles prin participare directă decât prin orice explicație. Este vorba de un mod de lucru simplu şi extrem de puternic în același timp.

Constelaţiile familiale sau sistemice reprezintă o metodă terapeutică foarte simplă, rapidă şi puternică de a descoperi şi rezolva dinamici ascunse în interiorul  familiei actuale şi aceleia de origine, redescoperind însăţi  rădăcinile vieţii: părinţii noştri, bunicii şi strămoşii continuă să trăiască în noi, şi adesea ne readuc în mod inconștient probleme, boli, emoţii nerezolvate, sentimente de vinovăţie pe care, de asemenea, inconştient le considerăm ale noastre. În Constelaţiile ritualice nu se lucrează doar pe relaţiile din sistemele familiale şi individuale, ci în acelaşi timp şi pe rezolvarea traumelor corporale (naştere, agresiuni, violenţă, accidente) şi pe amintiri traumatice evolutiv - derivante din vieţile anterioare.

 

                       În interiorul oricărui sistem uman (individual) sau sistemul familial, social (sistemul lucrativ, sistemul de învățământ ş.a.) există așa numitele dinamici ascunse ce provoacă dependenţe emoționale, boli si conflicte; cauza este adesea  dilema, pentru care un individ poate fi replica neștiută  a destinului unui bunic, unchi sau a unui alt membru din familie, deși nu l-a cunoscut vreodată.  Modul de lucru urmat din punct de vedere sistemic permite luarea la cunoștință a faptului că alegeri, emoții, gânduri pe care le credeam ale noastre, reprezintă adesea un răspuns al ordinilor constrângerilor suferite sau al sufletului colectiv al familiei.

Sarcina Constelatorului este de a crea emergenţa acestor dinamici ascunse, astfel încât clientul să recunoască realitatea așa cum este ea şi să se elibereze de  dilemă.

Acest lucru are o enormă putere de vindecare, oferind pace, liniște, soluții la probleme aparent irezolvabile. 

Asistând pur şi simplu la o sesiune, chiar şi fără a pune în scenă propria familie, puteţi să vă vindecaţi de dileme şi să vă clarificaţi cu sinele dumneavoastră.

Posibilitatea de a participa din exterior la dinamicile ascunse ale familiei, ca într-un fel de meditaţie tridimensională se revelează ca o ocazie excepţională pentru cel care pune în scenă propria familie, aşadar poate în sfârşit să înţeleagă foarte clar problematici şi cauze profunde care adesea se perpetuează din generaţie în generaţie împiedicând oamenii să-şi ia în posesie propriul destin.

În desfăşurarea lor, Constelaţiile ajută nu numai în vindecarea personală, dar şi în sistemul de învăţământ şi anteprenorial.

Constelatiile rituale, desfăşurarea ulterioară a acestei abordări, a Constelaţiilor tradiţionale familiale şi sitemice, reprezintă rezultatul cercetărilor, muncii şi experienţei de douăzeci de ani ale lui Marco Massignan şi Elenei Dell'Orto.  Ei utilizează instrumente şi tehnici deja prezente în spiritualitatea popoarelor tribale şi în filosofiile budiste şi hinduiste, ca şi modalităţi dinamice de puternică constientizare pentru sporirea rezoluţiei şi pentru îmbunătăţirea calităţii propriei vieţi cotidiene, extinzând eficacitatea şi portanta muncii: UN VIITOR ANTIC PENTRU A VINDECA  PREZENTUL.

 

DR. MARCO MASSIGNAN

Născut în Milano în 1969, laureat în „Limbi şi Literaturi Străine”, la IULM din Milano.

- A tradus peste 50 de volume de traduceri și lucrări proprii.

- Scriitor și cercetător independent, este considerat unul dintre cei mai mari cunoscători italieni, ai culturilor tribale și şamanice, având o experiență directă cu acestea.

- Format în „Soin Spirituel avec l’Imposition des les Mains” în Elveția.

- Format în Constelatiile Familiale , la „Centrul de Studii Hellinger” cu Wolfgang Bracht, Attilio Piazza, Nelles Wilfried, Sneh Victoria Schnabel, Guni Baxa.

- Operator autorizat Somatic Experiencing ® , recunoscut de Foundation for Human Enrichment,, Boulder, Colorado.

-Formare în „Yoga du Son „ la Institut des Arts de la Voix, Franța.

- Formare în „ Active Dreaming” cu Robert Moss.

- Co-fondator al Nemeton - Institutul de Arte Şamanice si Sistemice , care vizează sesiuni individuale și de formare de grup, precum și de formare în Constelații familiale, sistemice și ritualuri , şamanism, rezolvarea traumelor pe bază de tehnici corporale , Tehnici bazate pe gradul de conștientizare, meditație.

         - Combinând constelațiile familiare şamanice, a dezvoltat metoda de Constelații Ritualuri ® .

- Din anul 2007 a ​​fost profesor la Școala Specializată in Psihoterapie Transpersonală de la Institutul din Milano , recunoscută de Ministerul Educației, Universității și Cercetării.

 

VĂ AŞTEPTĂM

Persoană de Contact: Psiholog COMĂNEANU MARIA

(email: phoenix. asociatia @ yahoo.ro ; tel. 0734218855)

Despre CENTRUL DE COMUNICARE SI DEZVOLTARE UMANA-PHOENIX

Asociaţia "CENTRUL DE COMUNICARE SI DEZVOLTARE UMANA PHOENIX (CCDU PHONEIX)" este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, independentă şi Furnizor de Formare Profesională autorizat de Colegiul Psihologilor din România.
Misiunea/ Obiectivul asociației este oferirea de ajutor umanitar și servicii sociale, psihologice, psihiatrice, juridice, financiare ș.a. persoanelor, familiilor, grupurilor sociale si comunităților aflate sau nu în situații de dificultate sau de marginalizare/excluziune socială.
Organizează activităţi concrete în beneficiul copiilor, tinerilor şi adulţilor care solicită informare şi consiliere în domeniul școlar și al carierei, profesiei - prin pregătirea de cursuri de formare, întâlniri, seminarii şi conferinţe, pe teme de informare, (pre)orientare, selecţie şi orientare vocațională, şcolară şi profesională. Susține și ghidează persoanele și grupurilor de persoane (toate categoriile de vârstă), pentru identificarea resurselor și potențialului lor maxim, în scopul atingerii echilibrului personal şi profesional.

Taguri: asociatia