Cursuri de Actorie/Regie de Teatru si Film, Imagine video, Editare video, Copywriting, Canto, Modeling
BUCURESTI - 10 februarie 2012
Comunicat tip General in Educatie / Cultura
Asociatia TREI Centrul de Creatie pentru Film Documentar si Scurt Metraj in parteneriat cu Studioul Cinematografic Sahia Film organizeaza cursuri: Actorie de Teatru, Actorie de Film, Regie de Teatru, Regie de Film, Copywriting, Imagine video (cameraman), Editare video, Canto, Modeling.
Asociatia TREI Centrul de Creatie pentru Film Documentar si Scurt Metraj in parteneriat cu Studioul Cinematografic Sahia Film organizeaza cursuri de: Actorie de Teatru, Actorie de Film, Regie de Teatru, Regie de Film, Copywriting, Imagine video (cameraman), Editare video, Canto, Modeling.
Principalele obiective ale asociaţiei sunt sprijinirea culturii romaneşti in toate variantele ei; organizarea de activitaţi artistice, spectacole, festivaluri, turnee in ţara şi in strainatate; derularea de programe cultural-educative; promovarea, stabilirea şi dezvoltarea contactelor internaţionale şi schimburi interculturale cu alte organizaţii similare; promovarea valorilor autentice şi a tinerilor artişti; obţinerea de sponsorizari pentru desfasurarea de activitaţi de creatie cinematografica şi de promovare a producţiilor cinematografice şi a producţiilor de teatru.
ACTORIE SI REGIE DE FILM – Lector Marian Baciu
Cursul de Actorie de Film este ţinut de catre Lector Marian Baciu si studiaza citirea la rece, tehnica de audiţii, studierea unei secvente, analiza script-ului (scenariului, secventei), improvizaţie, auditii comerciale, tehnica de telenovelă, hosting, monologuri, voice over. Cursul este dedicat atat pentru actorii amatori cat si pentru actorii profesionisti care vor să continue cunoştinţele şi experienţa lor de performanţă in fata aparatului de filmat. Lector Marian Baciu va impartasi din experienta lui in cadrul Cursului de Regie Film unde se vor preda: Notiuni de scenaristica. Ideea filmului. Tema filmului. Personajul de film. Povestea cinematografica. Actiunea cinematografica. Exercitii de scriitura filmica. Notiuni de cultura cinematografica. Arta regiei de film: planul cinematografic, secventa cinematografica, decupajul regizoral, repetitiile cu actorii in platoul de filmare, unghiurile de filmare si miscarile aparatului de filmat. Tehnici de iluminare in platou pentru filmari interioare si exterioare. Sunetul de film. Muzica de film. Tehnica de montaj in spot publicitar, videoclip, televiziune, film documentar si fictiune. Realizarea castingului de film. Scenografia de film. Secventa cinematografica; Imaginea cinematografica; Productie cinematografica; Castingul de film; Actoria de film; Editarea video; Spot-ul publicitar; Videoclipul; Elemente de televiziune. Exercitii cu camera de filmat.
EXPERIENTA
Teatru:
Cea mai puternica, August Strindberg; Prima iubire, dupa Samuel Beckett; Data, femeia genocid, de Marian Baciu;Baschet, de Mihaela Iulia Baciu si Marian Baciu; Before Brakfast, Eugene O'Neille; Pranzul dezgolit, dupa W. Bourghs; Iona, de Marin Sorescu; Elegii pentru fiinte mici, de Eugene Ionesco; Iubirea fata de aproapele, dupa Pasckal Bruckner
Film&TV:
Archaeus – Nicolae Breban; 5 minute de poezie ( emisiune TVR 2); Cainii orasului; Beton si lacrimi; Romanian Pink; Orbirea voluntara – Gellu Naum; Astrosensuri (emisiune Senso TV); Nichita Stanescu; Cinemaguerrilla; Regina Maria; Coroana Romaniei; Pan – Gheorghe Zamfir; Lumea trebuie mereu cioplita; 80 – Nora Iuga; Emoticon; Imaginile comunismului (documentar tv 25 episoade); No child's show; Sange albastru; Portrete cu Adrian Paduraru ( emisiuni Tv – invitati: Claudiu Bleont, Marius Teicu, Ileana Stana Ionescu, Al. G. Croitoru, Rodica Popescu Bitanescu, Gheorghe Zamfir, Virgil Ogasanu, Mihai Malaimare, etc), Sala oglinzilor – Uniunea Scriitorilor din Romania (postproductie), Observatorul cultural (postproductie), Teatrul National Bucuresti - (preproductie)
ACTORIE SI REGIE DE TEATRU - Lector Laurentiu Calomfirescu
Improvizaţia scenică, obiectul improvizaţiei, natura si particularităţile artei actorului de teatru, film si televiziune; Spiritul de observaţie, memoria (mecanică, asociativă si afectivă), atenţia, concentrarea, imaginatia, orientarea; Simţurile (vizual, auditiv, olfactiv, gustativ si tactil ), relaţia cu mediul si obiectul; Spaţiul scenic: 1. Localizare (unde se petrece acţiunea ?) 2. Temporalizare (cand „se petrece acţiunea?”) Acţiune si contraacţiune; Temperamentele personajelor (coleric, sangvin, flegmatic si melancolic) asociate cu diverse varste si profesiuni; Situaţii limită (ca punct final, ca punct mediu si ca punct de pornire in acţiunea scenică). Situaţie limită liber aleasă de actor. Situaţie limită aleasă de regizor; Relaţia cu partenerul in spaţiu si timp (fără text si cu text);
COPYWRITING - Lector Adriana Olariu
Inca de pe bancile Facultatii de Limbi si Literaturi Straine, Adriana Olariu a cochetat cu copywriting-ul. Insa si inainte de anii universitari fantezisti si confuzi stia ca vrea sa scrie, sa creeze si sa inspire. Si daca se poate, in cat mai multe limbi straine.-
Inspiratia nu a ocolit-o. Nici in cadrul participarilor la concursuri de creative writing, nici in Polonia, unde a plecat cu bursa, nici la cursurile de teatru in engleza si in franceza si nici macar atunci cand a castigat marele premiu la concursul TV national de karaoke O-LA-LA, difuzat pe PROTV acum cativa ani.
A preferat o linie sinuoasa in ceea ce priveste cariera profesionala. De altfel, nici nu ii place cuvantul “cariera”, decat atunci cand se refera la piatra sau la sare. Dupa ce a colaborat ca freelancer cu diferite agentii de publicitate, s-a stabilit o vreme la Concepto, ca mai apoi sa renunte complet la domeniul advertisingului si sa se alieze cu statul (roman). A facut asta prin ocuparea pozitiei de PR al Studioului Cinematografic Sahia Film. Multa cultura, multe experiente inedite, multe oportunitati de dezvoltare si totusi... fara acel ceva. Ceva-ul ce imbina extrem de armonios creativitatea cu deadline-urile, conceptele cu brief-urile.
IMAGINE VIDEO (cameraman) - Lector Titus Tihauan
Se adreseaza persoanelor care doresc sa lucreze in domeniul cinematografiei, productiei publicitare, videoclipuri muzicale. Cursul cuprinde filmari in studio, in exterior cu camera profesionala FULL HD si accesorii (trepied, acumulatori,lentile, sunet boom).
Cum functioneaza o camera video? Miscari de aparat. Cum sa incadrez ceea ce filmez? Tehnici de perspectiva. Cum sa filmez un home video? Cum sa captez materialul filmat pe computer? Compozitia – aprofundare cadrelor cinematografice. Ce este armonia de culoare? Ce este ritmul? Ce este saritura peste ax? Miscarile de aparat si semnificatiile lor dramaturgice. Surse de iluminare folosite la filmari. Iluminarea intr-un studio? – scheme de iluminare. Ce este chroma-key-ul si cum trebuie sa filmez un subiect pe chroma-key? Planificarea unei filmari profesioniste Ce trebuie sa fac in timpul filmarii? Ce este distanta focala si cum afecteaza aceasta ceea ce filmez?
CANTO - Lector Natalia Buciuman
Cursul de canto va cuprinde lectii de:
Respiratie (cum respiram si la ce ne ajuta respiratia in cant)
Tehnica vocala(cezuri, respiratii, accente...forte, piano)
Citire de partituri (note muzicale, durate, formule ritmice, etc)
Notiuni de istoria muzicii (curente si genuri muzicale, compozitori si interpreti)
Igiena vocala (cum traieste un cantaret, nevoi si posibilitati)
Psihologia cantaretului (coaching si dezvoltare personala)
Dictie (citirea si intelegerea mesajului unui text, care sta la baza unei linii melodice)
Interpretare vocala (arta de a fi actor)
Miscare scenica (pozitia corpului in timpul unui act artistic, motivarea fiecarui gest interpretativ).
MODELING - Lector Natalia Buciuman
Cursul va cuprinde urmatoarele teme:
Ce inseamna meseria de model - cine suntem si incotro ne indreptam?
Cunoasterea propriului corp (masuri, armonie, podium sau fotografie?)
Machiaj (cum ne machiem in diferite situatii)
Nutritie (ce mancam, cand mancam si cum ne pastram o greutate constanta)
Intretinere si ingrijire personala (ingrijirea parului, a pielii, a unghiilor...)
Fashion (cum ne imbracam si de ce optam pentru o anumita imbracaminte?)
Pregatire pentru diferite castinguri (ce se intampla la un casting, cum infruntam aceste probe?)
Pregatire pentru sedinta foto (book, composit), si/sau podium (ultima luna a cursului)
INSCRIERI SI PROGRAMARI.
Trimiteti pe adresa de mail cursuritftv@gmail.com 2 fotografii portret, CV-ul si specificati cursul la care doriti sa va inscrieti. Pentru cei interesati va vom trimite pe mail un formular de inscriere pentru cursul dorit. Acesta trebuie trimis inapoi cu datele solicitantului.
Plata cursurilor se efectueaza in avans si poate fi facuta la sediul Centrului de Creatie pentru Film documentar si scurt metraj, strada Jean Louis Calderon nr 33, sector 2, etaj 3 (intersectie cu Strada Batistei, aproape de Ambasada SUA) dupa ce ati trimis formularul de inscriere, CV-ul, fotografiile, si dupa ce v-ati exprimat dorinta de a va inscrie la cursul mentionat. Inscrierea se va face pe baza programarilor.
Datele personale (e-mail si telefon) sunt folosite doar pentru comunicarea in ceea ce priveste cursul sau evenimentul la care v-ati inscris.
Suma nu poate fi returnata dupa inceperea cursului, acestea sunt incepute in functie de numarul de persoane inscrise, iar locurile pentru fiecare curs sunt limitate.
Pentru cei interesati se acorda certificate de participare la cursuri, sau recomandari din partea Centrului de Creatie pentru Film documentar de scurt metraj.
Informatii suplimentare si programari:
Brigitte Emma Giannelis
Marketing si Comunicare
Tel. 0720.691.324
Marian Baciu
Director artistic
Tel. 0756.190.255.
Despre Centrul de Creatie pentru Film Documentar si de Scurt Metraj
Principalele obiective ale asociaţiei sunt sprijinirea culturii romaneşti in toate variantele ei; organizarea de activitaţi artistice, spectacole, festivaluri, turnee in ţara şi in strainatate; derularea de programe cultural-educative; promovarea, stabilirea şi dezvoltarea contactelor internaţionale şi schimburi interculturale cu alte organizaţii similare; promovarea valorilor autentice şi a tinerilor artişti; obţinerea de sponsorizari pentru desfasurarea de activitaţi de creatie cinematografica şi de promovare a producţiilor cinematografice şi a producţiilor de teatru.
-
Marian Baciu
-
Pentru telefon si e-mail click aici
- CENTRUL DE CREATIE PENTRU FILM DOCUMENTAR SI DE SCURT METRAJ
-
Pagina contact: Contact CENTRUL DE CREATIE PENTRU FILM DOCUMENTAR SI DE SCURT METRAJ