Concert de Pricesne in Alba Iulia, Teius si Ocna Mures

Alba Iulia - 6 aprilie 2016

Comunicat tip General in Administratie Publica, Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Media / Publicitate, Religie, Institutii Publice

Live site

Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultura ,,Augustin Bena" Alba și în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia organizează în luna aprilie 3 concerte de cântece corale și pricesne tradiționale.

Afis - Concert de Pricesne Alba Iulia, Teius si Ocna Mures

Afis - Concert de Pricesne Alba Iulia, Teius si Ocna Mures

     Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultura ,,Augustin Bena" Alba, în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, organizează în luna aprilie 3 concerte de cântece corale și pricesne tradiționale la care își vor da concursul soliștii Ansamblului Folcloric al Judetului Alba: Roxana Reche, Floricica Moga, Maria Filimon, Dorina Narița și Cătălin Hașa, Leontina Fărcaș și Grupul vocal ,,Muguri de Tezaur,", precum și Grupul coral al Seminarului Teologic Ortodox și al Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.  

     Concertele vor avea loc în localitățile Alba Iulia, Teiuș și Ocna Mureș, după următorul program:

- 10 aprilie 2016, ora 18 - Alba Iulia, la Catedrala Unității Naționale (Schit);

- 17 aprilie 2016, ora 18 - Teiuș, Biserica Sfântul Nicolae;

- 24 aprilie, ora 12 - Ocna Mureș, Biserica Sfântul Apostol Andrei.

     Aranjamentul și conducerea muzicală a întregului eveniment este semnată de Alexandru Pal

     Alexandru Pal a absolvit Universitatea Nationala de Muzica din București, clasa prof. Dr. Gheorghe Zamfir si loctor univ. Dr. Dalila Cernatescu. În prezent este dirijorul Ansamblului Folcloric al Judetului Alba, din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena" Alba, profesor de nai la Liceul de arte ,,Regina Maria" din Alba Iulia si profesor asociat - clasa de nai la Academia de Muzica ,,Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca.