A avut loc o nouă ediție de succes a conferinței “Ascensiunea în mediul de business prin limbile străine”, un eveniment marca A_BEST

BUCURESTI - 17 mai 2021

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, IT&C, HR, Cursuri

Live site

A_BEST (https://www.abest.ro/), unul dintre cele mai mari centre independente de învățare a limbilor străine din România, a organizat în data de 11 mai 2021, de la ora 18.00, conferința „Ascensiunea în mediul de business prin limbile străine”, ed. a V-a, beneficiind de un panel de excepție.

Ascensiunea în mediul de business prin limbile străine - ed. a V-a

Ascensiunea în mediul de business prin limbile străine - ed. a V-a

 Indiferent de locul în care ne aflăm, comunicarea poate să ne apropie, mai ales când vorbim… aceeași limbă. Dezvoltarea unei noi abilități, cum ar fi studiul unei limbi străine este o oportunitate care poate fi valorificată chiar și în această perioadă mai dificilă, explorând resursele oferite de mediul virtual. 

Aura Icodin, Founder & CEO – Centrul de Limbi Străine A_BEST

Evenimentul a avut loc live, online, pe ZOOM, și s-a adresat profesioniştilor de resurse umane din companiile multinaționale, managerilor din companii, antreprenorilor. Evenimentul a vizat o dezbatere interactivă, despre avantajele multilingvismului atât la nivel de companie, pentru procesul de internaționalizare, cât și la nivel de individ, pentru dezvoltarea carierei în contextul actual al unei globalizări accelerate prin digitalizarea companiilor.

Din panelul moderat de Mădălina Samoilă, Jurnalist și Public Speaking & Media Trainer, au făcut parte, în calitatea de speakeri: Paula Pîrvănescu – President Romanian Business Chamber, Bianca Tudor – Founder & CEO Elite Business Women, Alina Perrin – CEO Serman Insight, Roxana Crăciun – HR Manager Romania The Adecco Group și Mădălina Racovițan - Tax Partner, Head of People Services KPMG Romania.

Gazda evenimentului a fost Aura Icodin, Fondator & CEO, Centrul de Limbi Străine A_BEST.

Roxana Crăciun, HR Manager Adecco Romania, pasionată de tot ceea ce înseamnă interacțiunea cu oamenii și zona resurselor umane, având peste 17 ani de experiență în companii diverse, a vorbit despre ce tip de instrumente se folosesc în momentul în care există vacant un post cu o anumită limbă străină (nordică, asiatică etc), despre cum se măsoară nivelul de cunoștințe lingvistice al candidaților și despre cât de mult influențează palmaresul lingvistic al candidatului salariul oferit acestuia pe o anumită poziție.

Mădălina Racovițan, Tax Partner, Head of People Services, KPMG in Romania, care coordonează în prezent o arie mai largă de servicii în cadrul KPMG, numită People Services, ce îmbină serviciile de mobilitate internațională (Global Mobility), cu cele de salarizare (Payroll Outsourcing), legislația muncii (Employment Law) și consultanță în resurse umane (Human Resources Advisory), a abordat subiectul multilingvismului dintr-un alt unghi, și anume acela al limbii române pe agenda expaților.   

Pe de altă parte, Paula Pîrvănescu, Președinte Romanian Business Chamber, a explicat cum pot crește vânzările unei companii care investește în sporirea competențelor lingvistice ale echipei sale și a oferit o serie de sfaturi practice companiilor care doresc să acceseze piețe complet noi, din punctul de vedere al strategiei de management lingvistic pe care ar trebui să o implementeze.

Bianca Tudor, Președinte Elite Business Women, fondator & CEO pentru Elite Business Women Club & ELITE Communication și Senator World Business Angels Investment Forum, a vorbit despre impactul barierelor lingvistice în cazul IMM-urilor care doresc internaționalizarea afacerilor lor și a indicat o serie de soluții adecvate prin care acestea pot fi depășite.

Alina Perrin, CEO Serman Insight, a povestit despre modul în care s-a adaptat la cultura țărilor în care și-ai derulat activitatea și în care a  făcut o carieră de top. Pentru aceasta, a vorbi limba maternă a angajaților de care s-a ocupat de-a lungul anilor a jucat un rol crucial în cariera sa, care a purtat-o în 3 țări. Totodată, a oferit câteva sfaturi cheie tinerilor ce doresc să își construiască o carieră internațională, pentru care doar engleza nu mai este suficientă.

Indiferent de locul în care ne aflăm, comunicarea poate să ne apropie, mai ales când vorbim… aceeași limbă. Dezvoltarea unei noi abilități, cum ar fi studiul unei limbi străine este o oportunitate care poate fi valorificată chiar și în această perioadă mai dificilă, explorând resursele oferite de mediul virtual”,  a declarat Aura Icodin, Fondator & CEO, Centrul de Limbi Străine A_BEST.

„Ascensiunea în mediul de business prin limbile străine”, ed. a V-a, face parte dintr-o serie de evenimente organizate de A_BEST cu scopul de a promova importanța investiţiilor în programe de training şi cursuri de limbi străine, adaptate nevoilor concrete de învăţare ale cursanţilor din corporații, în conformitate cu specificul mediului de afaceri din România. De exemplu, A_BEST a organizat trei ediții off line ale evenimentului „Ascensiunea în mediul de business prin limba germană”, iar printre speakeri s-au numărat Magda Sandu, HR Manager PORSCHE Finance Group România (ediția I), Diana Burhală, Learning & Knowledge Leader IBM România (ediția a II-a), respectiv Bogdan Barbu, Head of Centralized Branch Operations RO – Unicredit Business Integrated Solutions Gmbh (ediția a III-a). Ediția a IV-a a fost prima online și a avut-o ca guest speaker pe Jose Kombo, Employer Branding Ambassador în cadrul Teleperformance Romania.

Organizator:

Centrul de Limbi Straine A_BEST

Parteneri media:

Dynamic Business Connections

Elite Business Women

The Netherlands Romanian Chamber of Commerce (NRCC)

Comunicatedepresa.ro

TheBizz Magazine

Parteneri:

Romanian Business Chamber

Serman Insight

Suciu - The Employment Law Firm

Despre A_BEST

Despre Centrul de Limbi Străine A_BEST
A_BEST a fost înființat în 2008 și este unul dintre cele mai mari centre independente de învățare a limbilor străine din România. A_BEST oferă servicii lingvistice complete, la standarde internaționale: cursuri de limbi străine – limbaj general/ de afaceri/ specializat, open/ corporate; cursuri de limba română pentru expați; cursuri de limbi străine pentru copii; testări cu recunoaștere internațională; traduceri; audit lingvistic; evenimente dedicate mediului academic. Pentru detalii, vă invităm pe https://abest.ro/.