A_BEST: Cursuri intensive de limba engleza sau germana pentru cadrele medicale, in weekend

BUCURESTI - 25 octombrie 2012

Comunicat tip General in Sanatate, Stiinta / Cercetare, Farmaceutic

In luna noiembrie 2012, Centrul de Limbi Straine A_BEST organizeaza cursuri intensive de limba engleza/ germana pentru cadrele medicale, in sistem mini-grupa. Personalul medical care are nevoie de limba engleza sau germana la locul de munca, pentru studiu individual sau pentru obtinerea unui loc de munca in Marea Britanie ori Germania este asteptat la cursurile de pregatire, ce se vor derula saptamanal, incepand cu data de 24 noiembrie 2012.

In luna noiembrie 2012, Centrul de Limbi Straine A_BEST organizeaza cursuri intensive de limba engleza/ germana pentru cadrele medicale, in sistem mini-grupa. Personalul medical care are nevoie de limba engleza sau germana la locul de munca, pentru studiu individual sau pentru obtinerea unui loc de munca in Marea Britanie ori Germania este asteptat la cursurile de pregatire, ce se vor derula saptamanal, incepand cu data de 24 noiembrie 2012.

In anul 2011, aproximativ 2900 de medici „au solicitat certificate profesionale curente colegiilor medicale din intreaga tara pentru a putea pleca sa lucreze in strainatate”, se arata intr-un raport dat publicitatii de Colegiul National al Medicilor (http://www.cmr.ro/migratia-medicilor-2012/). Totodata, primele doua tari alese de medici ca destinatii au fost Germania si Marea Britanie, conform sursei citate.

Exersarea limbajului medical, alaturi de traineri profesionisti

La cursurile intensive de limba engleza/ germana, in sistem mini-grupa, pe care Centrul de Limbi Straine A_BEST le organizeaza, se pot inscrie medici, studenti la medicina, precum si alti profesionisti din domeniul medical. Acestea se adreseaza celor care au nevoie de utilizarea unei limbi straine, in activitatea pe care o desfasoara, dar si pentru a obtine un loc de munca in Marea Britanie sau Germania.

Echipa de traineri A_BEST pune la dispozitia cursantilor materiale de pregatire, texte inspirate din carti de specialitate, publicatii medicale etc, prin care  participantii la sedintele de pregatire sa poata invata cum sa comunice cu pacientii ori colegii din tarile in care doresc sa profeseze. Totodata, temele de discutie abordate implica atat un limbaj general, cat si unul specializat, iar accentul se pune cu precadere, pe vorbire si ascultare. Nu in ultimul rand, cursurile intensive A_BEST se focuseaza pe practica vocabularului limbii engleze/ germane, dar si pe revizuirea structurilor gramaticale de baza ale limbii straine studiate.

Printre tematicile pe care trainerii Centrului de Limbi Straine A_BEST le vor aborda la cursurile intensive de limba engleza sau germana, in sistem mini-grupa, se numara terminologia medicala, abrevierile medicale, limbajul functional in context medical sau redactarea unei retete. De asemenea, cursantii pot invata expresii utile in limba engleza si isi pot exersa  limbajul de specialitate.

Trainerii A_BEST sunt bine pregatiti, au studii de specialitate, dar si experienta in predarea limbilor straine pentru adulti. De asemenea, fiecare trainer A_BEST lucreaza cu maximum sase cursanti inscrisi in fiecare grupa, pentru eficientizarea procesului de predare.

Pasaport lingvistic”, pentru un job peste hotare

Cadrele medicale care doresc sa obtina un certificat international care sa ateste cunostintele de limba engleza sau germana pot opta pentru examenul ECL (European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages), A_BEST fiind centru acreditat din 2012.

Cunoscut si sub denumirea de „pasaport lingvistic”, certificatul ECL atesta intr-un cadru international rezultatele obtinute de o persoana care invata limbi straine si care doreste sa ia parte la experiente lingvistice si interculturale diverse.

Certificatele ECL au valabilitate nelimitata in timp si sunt recunoscute in intreg spatiul european, in America Centrala si America de Sud. Testarile ECL se adreseaza, in special, celor care doresc sa isi efectueze studiile in strainatate, celor care si-au propus sa lucreze in domeniul cercetarii sau sa obtina un loc de munca in tarile din Europa sau din lume.

Centrul de Limbi Straine A_BEST va organiza o sesiune de testari ECL in luna februarie 2013.

Reduceri pentru colegii care studiaza impreuna

Centrul de Limbi Straine A_BEST ofera o reducere de 5% la cursurile intensive de engleza/ germana, in sistem mini-grupa, atat pentru participantii din cadrul aceleiasi institutii medicale, cat si pentru persoanele care se cunosc si se hotarasc sa studieze impreuna.

Persoanele interesate pot sa se inscrie la cursurile intensive de limba engleza/ germana, in sistem mini-grupa, ce se vor derula in perioada 24 noiembrie 2012 – 16 februarie 2013. Cursurile au loc o data pe saptamana, sambata, intre orele 09.00 - 12.00. Sedintele totalizeaza un numar de 30 de ore, structurate in 10 sesiuni de curs a cate trei ore.

Mai multe informatii despre cursurile intensive de limba engleza/ germana pentru cadrele medicale, in sistem mini-grupa, gasiti aici: http://www.abest.ro/cursuri-deschise.html

Pentru inscrieri rapide ne puteti suna la 0762.274.914 sau ne puteti contacta pe e-mail la office@abest.ro.

Despre Centrul de Limbi Straine A_BEST

Centrul de Limbi Straine A_BEST (acreditat LCCI - London Chamber of Commerce and Industry - International Qualifications from EDI, acreditat ECL) este o companie ce furnizeaza servicii lingvistice complete, la standarde internationale: cursuri de limbi straine - limbaj general/ de afaceri/ specializat, open/ corporate; cursuri de limba romana pentru expati;  testari ECL; testari LCCI; traduceri; interpretariat; audit lingvistic; ghidaj turistic in limbi de circulatie internationala; sejururi lingvistice.

Despre A_BEST Interactiv

Centrul de Limbi Straine A_BEST:

1. cursuri de limbi straine
2. cursuri de limba romana pentru straini
3. testari LCCI
4. servicii de traducere
5. servicii de interpretariat.