Tombola cu premii A_BEST, de Ziua Europeana a Limbilor Straine

BUCURESTI - 25 septembrie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, Stiinta / Cercetare

Procesul de invatare a unei limbi straine este cu atat mai eficient cu cat el este susținut de o metoda de predare inovativa și interactiva, care are o aplicabilitate imediata. In acest sens, Centrul de Limbi Straine A_BEST organizeaza un workshop special, adresat profesorilor de limbi straine din mediul preuniversitar. Workshop-ul A_BEST se inscrie in categoria manifestarilor realizate cu ocazia Zilei Europene a Limbilor Straine, sarbatorita anual in data de 26 septembrie.

Procesul de invatare a unei limbi straine este cu atat mai eficient cu cat el este susținut de o metoda de predare inovativa si interactiva, care are o aplicabilitate imediata. In acest sens, Centrul de Limbi Straine A_BEST organizeaza un workshop special, adresat profesorilor de limbi straine din mediul preuniversitar. Workshop-ul A_BEST se inscrie in categoria manifestarilor realizate cu ocazia Zilei Europene a Limbilor Straine, sarbatorita anual in data de 26 septembrie.

Invitam, asadar, profesorii de limbi straine (engleza, franceza sau germana), joi, 27 septembrie 2012 (cu incepere de la ora 09.00), sa participe la activitatile didactice pe care le vom organiza, cu scopul de a aduce in prim-plan strategii si metode de predare cat mai eficiente, intr-un climat educational modern. Pentru ca activitatea didactica este de neconceput fara invatacei, profesorii invitati trebuie sa vina insotiti de cate un elev care cunoaste limba engleza, cel putin la nivel mediu. Echipa A_BEST ofera atat elevilor, cat si profesorilor un certificat de participare.

Dezbateri de actualitate si o tombola cu premii

Din agenda workshop-ului organizat de echipa A_BEST, pentru al doilea an consecutiv, fac parte activitati dedicate profesorilor si elevilor. Dupa prezentarile de rigoare, profesorii care predau una dintre limbile franceza, engleza sau germana sunt invitati sa discute, alaturi de reprezentantii A_BEST, despre importanta unui " pasaport lingvistic ", dar si a testarilor internationale recunoscute de Ministerul Educatiei (ECL, LCCI), care pot inlocui examenul de competenta lingvistica la Bacalaureat.

Pe de alta parte, elevii prezenti la workshop vor avea ocazia sa discute, alaturi de trainerii A_BEST, despre doua teme importante. Este vorba despre "Limba romana, limba oficiala a UE" si "Avantajele testarilor LCCI si ECL - alternative la varianta clasica de Bacalaureat." In plus, elevii isi pot afla si nivelul de cunoastere a limbii engleze, prin sustinerea unui "placement test", cu rezultatul pe loc.

Centrul de Limbi Straine A_BEST organizeaza si o tombola cu premii, cu ocazia acestui eveniment.  Este vorba de carti de la edituri de renume. 

Sa depasim diferentele culturale...

Nu suntem niciodata prea in varsta pentru a invata o limba straina, ba dimpotriva. Resursele pentru cunoastere pe care le avem la dispozitie sunt acum tot mai numeroase. Cursurile si programele de formare, dispozitivele tehnice de invatare (de la carti, la DVD-uri) fac ca procesul de invatare sa fie accesibil tuturor celor care doresc sa-si imbunatateasca abilitatile lingvistice. Nu este nevoie decat de disponibilitate si dorinta de a persevera. Rezultatele vin si ele pe parcurs, iar campul oportunitatilor devine tot mai larg. Desi in scoala, invatarea limbilor straine este privita ca o obligatie, abia atunci cand incepem sa exploram tarile straine, indiferent ca motivele sunt de natura personala sau profesionala, ne dam seama de valoarea pe care o au limbile straine. Nimeni nu ar vrea sa piarda o oportunitate de studiu sau una de angajare intr-o tara europeana, doar pentru ca nu stie o limba straina.

Cunoasterea limbii engleze nu mai este suficienta, conform Consiliului European (CE), iar procesul de globalizare si specificul detinerii unei afaceri sunt si ele dependente de abilitatea de a vorbi mai multe limbi straine. Totodata, CE intareste faptul ca invatarea limbilor straine aduce beneficii atat tinerilor, cat si celor varstnici. Cunoasterea limbii pe care alti oameni o folosesc reprezinta o modalitate prin care ne putem intelege mai bine unii cu ceilalti si prin care putem depasi diferentele culturale.

In Europa, exista peste 200 de limbi, iar cele mai multe sunt vorbite de persoane ale caror familii au origini ce provin de pe alte continente. Acest aspect face ca limbile straine sa fie cu atat mai pretuite si apreciate.

Ziua Europeana a Limbilor Straine , celebrata anual

Inca din 2001, pe data de 26 septembrie, intreaga Europa celebreaza Ziua Europeana a Limbilor Straine. Evenimentul, care a luat nastere la initiativa Consiliului Europei de la Strasbourg, incurajeaza peste 800 milioane de europeni, reprezentati in cele 47 de state de la nivelul institutiei, sa invete cat mai multe limbi straine, la orice varsta, in cadrul sau in afara unui mediu academic.

Cu ocazia celei de-a unsprezecea editii a Zilei Europene a Limbilor Straine, peste tot in Europa au loc evenimente diverse, de la activitati pentru copii sau la care participa copiii, pana la programe radio si TV, conferinte sau workshop-uri de limbi straine. Toate aceste activitati au la baza principiul potrivit caruia plurilingvismul este indispensabil pentru o mai buna perceptie a diferentelor interculturale.

Centrul de Limbi Straine A_BEST se alatura tarilor care sarbatoresc anual Ziua Europeana a Limbilor Straine, printr-un workshop care are ca scop eficientizarea activitatii de invatare-predare in cadrul mediului preuniversitar.

Evenimentul va avea loc la sediul A_BEST din zona Stefan cel Mare - Obor - Lizeanu, Strada Reinvierii, nr. 3-5, Europa Primex Business Center, etajul 1.

Pentru inscrieri, in limita locurilor disponibile, ne puteti suna la numarul de telefon: 0762. 274. 914 sau ne puteti scrie un e-mail la adresa office@abest.ro.

Mai multe detalii despre Ziua Europeana a Limbilor Straine pot fi regasite pe site-ul official: http://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/language/en-US/Default.aspx

Despre Centrul de Limbi Straine A_BEST

Centrul de Limbi Straine A_BEST (acreditat LCCI - London Chamber of Commerce and Industry - International Qualifications from EDI, acreditat ECL) este o companie ce furnizeaza servicii lingvistice complete, la standarde internationale: cursuri de limbi straine - limbaj general/ de afaceri/ specializat, open/ corporate; cursuri de limba romana pentru expati;  testari LCCI; testari ECL; traduceri; interpretariat; audit lingvistic; ghidaj turistic in limbi de circulatie internationala; sejururi lingvistice.

Despre A_BEST Interactiv

Centrul de Limbi Straine A_BEST:

1. cursuri de limbi straine
2. cursuri de limba romana pentru straini
3. testari LCCI
4. servicii de traducere
5. servicii de interpretariat.