ZILELE SCOLII SANITARE POSTLICEALE BACAU

Locul desfasurarii: Scoala Sanitara Postliceala Bacau

Organizator: SCOALA SANITARA POSTLICEALA BACAU

ZILELE SCOLII SANITARE POSTLICEALE BACAU

Asociația pentru Promovarea Învățământului European (APIEU) Bacău organizează, în intervalul 15-17 mai, Zilele Școlii Sanitare Postliceale Bacău, la sediul din strada Bicaz, nr. 7.

Tema primei ediții a manifestării este “Medicina de urgență și situații de dezastre”. “În cadrul celor trei zile – a spus lector univ. dr. Lăcrămioara Mocanu, președintele APIEU Bacău – vor avea loc dezbateri, conferințe pe diverse teme medicale, proiecții de filme educative medicale, o sesiune de comunicări științifice realizate de cursanții Școlii Sanitare Postliceale Bacău, precum și un exercițiu de descarcerare și acordare de prim-ajutor realizat cu sprijinul colaboratorilor noștri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Maior Constantin Ene» Bacău și Serviciul de Ambulanță Bacău. Exercițiul va fi organizat pe 16 mai, în parcarea Stadionului”.

La acțiuni vor lua parte elevi ai Școlii Sanitare Postliceale Bacău, medici, asistenți medicali practicieni, tineri din clasele a XI-a și a XII-a din liceele băcăuane, împreună cu profesorii lor, dar și cadre didactice și elevi de la alte școli sanitare din Bacău. Pe parcursul zilelor, vor avea loc discuții pe diverse teme, printre care “Reguli de bune practici farmaceutice” (farm. Luana Grigoraș, președintele Colegiului Farmaciștilor din Bacău), “Asistență medicală de urgență la nivel prespitalicesc – de la teorie, la practică” (dr. Aura Crețu, manager la Serviciul de Ambulanță Județean Bacău) sau “Crucea Roșie – Antidot pentru minte, inimă și suflet” (Dan Marcel Babiliuc, director la Crucea Roșie Bacău).

Şcoala Sanitară Postliceală Bacău este instituţie de învăţământ autorizată de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii să desfăşoare următoarele programe de calificare în domeniul medical la standarde europene: Asistent medical generalist, Asistent farmacist, Asistent medical de recuperare medicală şi balneofiziokinetoterapie. 

Mulţumim partenerilor noştri: Primăria Bacău, Inspectoratul Școlar Bacău, ISU Bacău, Ambulanța Bacău, Crucea Roșie, Colegiul Farmaciștilor din România, OAMGMAMR, DGASPC, Spitalul Județean Bacău, Şcoala Postliceală Sanitară „Grigore Ghica-Vodă’’ Iaşi, Radio Zu, Ziarul de Bacău care au acceptat să sprijine acest eveniment unic.

Confirmare pana la data: 15 mai 2014

Participare: Intrare libera

Sponsori eveniment:
  • Scoala Sanitara Postliceala Bacau Scoala Sanitara Postliceala Bacau