Eva din Plescoi la “Carul cu bere”

BUCURESTI - 27 septembrie 2007

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Datorita succesului si interesului publicului de care s-a bucurat de-a lungul prezentarii sale la Muzeul Taranului Roman, statuia “Eva din Plescoi” s-a mutat de azi la restaurantul “Carul cu bere”, aflat pe strada Stavropoleos din Centrul Vechi al Capitalei.

Creatia artistica - realizata cu sprijinul prietenilor miscarii culturale 'Revolutia Plescoi', vinurile Val Duna si apa minerala Poiana Negri - este semnata Adrian Ilfoveanu. Uriasa statuie a Evei biblice, invelita in 70 de kilograme de carnati de Plescoi, face parte dintr-un sir de evenimente destinate sa traga un semnal de alarma pentru salvarea valorilor traditionale romanesti.
Autorii au ales-o pe Eva ca subiect central deoarece in zona Plescoi femeile au fost pastratoarele traditiilor. Sculptorul Adrian Ilfoveanu, sedus de materialitatea unica a carnatilor de Plescoi, a ales sa faca din acestia un mijloc de expresie artistica, demers ce reprezinta o premiera absoluta in plastica romaneasca.
Din cauza protestelor unei asociatii, tinem sa avertizam ca statuia nu este recomandata vegetarienilor.

Despre Asociatia Centrul de Resurse pentru Societatea Civila

Despre Revolutia Plescoi
Revolutia Plescoi este o miscare culturala initiata de Asociatia Clubul Presa de Vin care-si propune sa contribuie la pastrarea si valorificarea gastronomiei si civilizatiei traditionale - mostenire a Romaniei profunde, parte integranta a “brandului de tara” - prin constientizarea opiniei publice cu privire la valoarea acestora si la pericolele care planeaza asupra lor. Revolutia - care si-a luat numele de la carnatii cu acelasi nume fabricati traditional in satul buzoian Plescoi - este o reactie la industrializarea retetelor traditionale, un indemn la cunoasterea si valorificarea patrimoniului gastronomic autohton.
Vinurile Val Duna sunt produse de catre compania cu capital german Carl Reh Winery, care a decis astfel sa fie primul producator autohton de vinuri care sprijina miscarea culturala initiata de Clubul Presa de Vin.

Cezar Ioan
cezar@ziua.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/centrul-de-resurse-pentru-societatea-civila/eva-din-plescoi-la-carul-cu-bere