SWISS EDUCATION GROUP, CEA MAI BUNA OPTIUNE PENTRU STUDIUL MANAGEMENT-ULUI HOTELIER, LA RIUF

BUCURESTI - 8 martie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

SEG, cel mai important furnizor de cursuri universitare şi postuniversitare de management hotelier din Elveţia, participă cu un stand de prezentare la Târgul educaţional RIUF, care se va desfăşura sâmbătă 10, şi respectiv duminică 11 martie, la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Swiss Education Group (SEG) este în prezent cel mai mare holding educaţional privat cu predare în limba engleză din Elveţia, lider mondial în domeniul management-ului hotelier. SEG cuprinde şase hoteluri-şcoală înglobate în trei institutii de învăţământ superior, şi anume: Hotel Institute Montreux (HIM), School of Hotel Management (IHTTI) din Neuchâtel şi Swiss Hotel Management School (SHMS), cu două campusuri universitare, la Caux/Montreux şi Leysin.

La cursurile universitare, postuniversitare şi cele de masterat oferite de SEG în parteneriat cu universităţi de renume din Marea Britanie (Derby University şi Bournemouth University) şi SUA (Northwood University), se înscriu anual circa 3000 de tineri din peste 60 de ţări ale lumii. Printre aceştia, desigur, şi un număr crescând de tineri români, sub îndrumarea şi cu sprijinul Centrului European de Cultură, Bucureşti, care reprezintă acest consorţiu în România de 6 ani.

Ceea ce diferenţiază SEG de alte şcoli de management hotelier este faptul că programele sale se desfăşoară în hoteluri-şcoală, în care studenţii învaţă, sunt cazaţi şi iau masa împreună. Intr-un asemenea cadru, în care se formează spiritul muncii de echipă, sunt simulate permanent activităţile şi responsabilităţile ce revin personalului şi, în ultimă instanţă, managerilor unui hotel de 4 – 5 stele. La diploma elveţiană de nivel postliceal, dublată de cea britanică sau americană de nivel universitar, absolvenţii SEG adaugă temeinice deprinderi practice dobândite atât în cadrul programului academic, pe tot parcursul şcolii, cât şi în hotelurile de lux din Elveţia în care îşi efectuează practica profesională anuală obligatorie. Această experienţă practică solidă le conferă, la finele şcolii, în proporţie de aproape 100%, o excelentă poziţionare pe piaţa internaţională a muncii.

In condiţiile în care management-ul hotelier este o specializare cvasi-absentă în programele de învăţământ superior din România, SEG oferă oportunitatea realizării profesionale într-o funcţie de conducere în unul din marile hoteluri ale lumii, cu posibilităţi rapide de promovare, multiple beneficii şi un salariu ce poate atinge, în ultimă instanţă, 250.000 Euro anual.

Consultanţa acordată de Centrul European de Cultură în ceea ce priveşte înscrierea la şcolile SEG şi întocmirea dosarului de aplicare pentru viza de student cu drept de muncă în Elveţia este gratuită.

Despre Centrul European de Cultura, Bucuresti

Centrul European de Cultură, Bucureşti reprezintă şi promovează în România cursurile universitare şi postuniversitare ale Swiss Education Group (SEG), cel mai mare holding educaţional privat cu predare în limba engleză din Elveţia, lider mondial în domeniul management-ului hotelier.
Maria Burş-Popescu
Director executiv
Centrul European de Cultură, Bucureşti
Str. Sfintii Voievozi nr. 49-51, Bucureşti – 1