Se deschide primul centru de diagnoză precoce și intervenție timpurie în autism din România

Organizator: Centrului HelpAutism

Se deschide primul centru de diagnoză precoce și intervenție timpurie în autism din România

București, 26 noiembrie 2013 – Asociația HelpAutism, cu sprijinul Enel Cuore Onlus, inaugurează primul centru de diagnoză precoce și intervenție timpurie în autism din România. Renovat și utilat complet datorită donației de 50.000 de euro din partea Enel Cuore, centrul are drept obiectiv creșterea gradului de recuperare a copiilor diagnosticați cu autism și sporirea șanselor acestora pentru integrare socială.

 

Începând de astăzi, în Centrul HelpAutism 25 de copii cu tulburare de spectru autist vor beneficia zilnic, în mod gratuit, de intervenție timpurie, iar un numar nelimitat de copii cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani de diagnoză precoce prin aplicarea testelor internationale în autism ADOS și ADI-R, evaluare psihologică complexă însotită de plan de intervenție individualizat precum și servicii gratuite de consiliere psihologică adresate membrilor familiei.

 

 

Avem obligația de a proteja și ajuta copiii, deoarece ei reprezintă viitorul societății în care trăim. Educația și sprijinul social pentru dezvoltarea copiilor sunt doi dintre principalii piloni ai unei societăți sănătoase. Am primit cu entuziasm inițiativa Asociației HelpAutism, întrucât poate face diferența pentru copiii cu astfel de nevoi, acoperind o arie a ajutorului social ce întâmpină neajunsuri. Prin această donație, Enel Cuore demonstrează încă o dată angajamentul de a oferi un sprijin fundamental comunităților în care grupul Enel activează”, a declarat Radu Coșarcă, director Relații Externe Enel România, în numele Enel Cuore.

 

 

 

Ne face o deosebită plăcere să anunțăm deschiderea acestui prim Centru de Diagnoză Precoce și Intervenție Timpurie în Autism, suntem mândri și mulțumim partenerului nostru Enel Cuore pentru încrederea acordată, pentru sprijinul financiar consistent și pentru înțelegerea de care a dat dovadă față de o nevoie stringentă din România. Suntem la începutul unei călătorii frumoase pentru copiii noștri, o călătorie pe parcursul căreia vom încerca să îi ajutăm să găsească lumina care arde în ei, iar pentru părinți să audă cea mai simplă dovadă de dragoste, două cuvinte care înseamnă enorm - te iubesc”, a declarat Daniela Bololoi, președinte al Asociației HelpAutism.

 

 

Centrul oferă pe langa terapie individuală programe de recuperarea variate precum kinetoterapie, terapie de grup, activități de terapie prin artă și lucru manual, în timp ce părinții copiilor cu autism vor beneficia de consiliere gratuită. În plus, vor fi organizate cursuri de pregătire și instruire pentru cadrele didactice (din grădinițe și școli). Un număr tot mai mare de familii ce întâmpină această provocare vor putea beneficia, gratuit, de servicii specializate, ca parte a misiunii asociației.

 

 

Centrul HelpAutism își desfășoară activitatea în București, pe strada Delea Nouă nr. 36, de luni până vineri, de la ora 9.00 la ora 19.00, sub sloganul „Ajută-i să-și găsească propria lumină, Ajută-i să poată spune Te iubesc!”

 

 

Despre Asociatia HelpAutism

 

Asociația HelpAutism are ca misiune crearea de mecanisme, servicii și proiecte destinate îmbunătățirii vieții familiilor copiilor cu tulburare de spectru autist și creșterea gradului de recuperare a acestora prin diagnostic precoce și intervenție timpurie. De asemenea, organizația are ca misiune și formarea de terapeuți, instruirea de cadre didactice și personal medical, în scopul integrării în societate a unui număr cât mai mare de copii afectați de tulburare de spectru autist. Detalii despre proiectele noastre pe JHelpH H

 

 

www.helpautism.ro.

 

 

 

Despre Enel Cuore Onlus

 

Enel Cuore Onlus a fost fondată în 2003 de către Enel SpA și subsidiarele sale, într-un efort de a crea o structură autonomă și non-profit al cărei obiectiv este optimizarea resurselor filantropice ale grupului, care să reflecte valorile exprimate în Codul Etic, dând viață inițiativelor de solidaritate socială pentru susținerea celor ce trăiesc în condiții dificile. Enel Cuore este activă mai ales în Italia și în țările unde Enel este prezentă și susține organizațiile non-profit locale în promovarea proiectelor specifice care să răspundă nevoilor oamenilor, familiilor și comunităților, prin programe concrete cu beneficii de durată și măsurabile.  Mai precis, Enel Cuore face donații către proiecte sociale, îndeosebi către acelea care se adresează copiilor, bătrânilor și persoanelor cu dizabilități din domenii precum asistența socială, sănătatea, educația și sportul. De la înființare și până în prezent, Enel Cuore a donat circa 52 milioane de euro și a susținut 576 de proiecte în Italia și în străinătate.

 

Confirmare pana la data: 26 noiembrie 2013

Participare: Intrare libera

Sponsori eveniment:
  • Enel Cuore Onlus Enel Cuore Onlus