Caravana Urmeaza Voluntarii! se pregateste de start

BUCURESTI - 23 septembrie 2009

Comunicat tip General in ONG

Pro Vobis - Centrul National de Voluntariat in parteneriat cu Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat lanseaza Caravana “Urmeaza Voluntarii!”

CARAVANA este o initiativa de promovare a implicarii in comunitate ca modalitate de a aborda problemele locale prin efortul comun al cetatenilor. Sub indemnul „Urmeaza voluntarii!” CARAVANA isi propune sa cheme la implicare oamenii din 14 comunitati diferite si sa inspire o tara intreaga sa le urmeze exemplul. Timp de 3 saptamâni, urmele voluntarilor CARAVANEI vor trasa concentric pe harta României semnele entuziasmului si dedicarii lor, inspirând oamenii din comunitatile locale din intreaga tara sa fie ALTFEL, sa renunte la nepasare si sa se implice dupa puterile fiecaruia, pentru a aduce o schimbare pozitiva in viata semenilor lor si in a localitatii in care traiesc.

Caravana Urmeaza Voluntarii! se pregateste de start

“Cand vad voluntari, imi creste inima! Respect si iubesc voluntarii. Sper sa fie din ce in ce mai numerosi si mai determinati sa faca mult bine in jurul lor, sper, mai ales, sa-si poata convinge prietenii, semenii ce minunat sentiment ai când faci cuiva viata un pic mai usoara, mai frumoasa!” declara Cristina Topescu, unul dintre Ambasadorii de suflet ai Caravanei.

CARAVANA “Urmeaza Voluntarii!” va demara in data de 2 octombrie la Cluj-Napoca si va urma traseul Cluj-Napoca – Sibiu – Brasov – Constanta – Bacau – Iasi – Satu Mare – Oradea – Simeria – Resita – Vladesti – Slatina – Craiova – Bucuresti, unind, prin intermediul voluntarilor care vor porni la drum din fiecare “statie”, comunitatile din aceste locatii si inspirându-le la actiune in beneficiul semenilor lor. Centrele de Voluntariat din fiecare dintre aceste locatii, impreuna cu echipele de voluntari, vor fi actorii principali ai actiunilor care isi propun sa demonstreze tuturor ca rezolvarea problemelor si infrumusetarea comunitatilor in care traiesc sunt la indemâna fiecaruia dintre noi

CARAVANA “Urmeaza Voluntarii!” pe scurt:

- 14 localitati din tara
- 14 activitati publice de voluntariat diferite
- 14 conferinte de presa, in fiecare locatie a CARAVANEI
- cel putin 200 de voluntari implicati direct la nivel local
- cel putin 10.000 de persoane informate cu privire la oportunitatile de voluntariat existente in comunitate
- peste 2000 de km parcursi in decursul CARAVANEI

Cred in ideea frumoasa a Voluntariatului, cred ca trebuie sa trezim acest spirit,al ajutorului, al sprijinului permanent, ca mod de a trai alaturi de cei care au nevoie de suportul nostru. Peste ce poate face un guvern prin institutiile sale, noi, fiecare prin puterile sale, putem face Voluntar câte ceva pentru cei mai tristi decât noi. Vom fi puternici fiecare, vom fi mai fericiti, daca cei de lânga noi vor simti ca nu sunt singuri la greu. De aceea sunt alaturi de toti cei care sustin Caravana Urmeaza Voluntarii\', marturiseste Ducu Bertzi, si el Ambasador de suflet al Caravanei.

Caravana “Urmeaza voluntarii” este un proiect finantat de catre Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe si Fundatia C.S. Mott, fiind organizata de Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat in parteneriat cu Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat din România.

Parteneri media: TVR 3, Radio România Cultural, Ziua, StiriONG, BizCampus, Euractiv, Resurse Tineret.

Despre CENTRUL NATIONAL DE VOLUNTARIAT PRO VOBIS

DESPRE Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat
Pro Vobis este o asociatie neguvernamentala si nonprofit infiintata in 1992, având ca misiune promovarea si dezvoltarea voluntariatului in România ca resursa viabila si de neinlocuit in solutionarea problemelor cu care se confrunta societatea. Activitatile Pro Vobis, in anul 2008, insumeaza 579 de organizatii care implica voluntari beneficiare ale seminariilor, conferintelor, sesiunilor de informare, 160 de indivizi beneficiari ai sesiunilor de formare in managementul voluntarilor si peste 66,700 de persoane informate cu privire la voluntariat prin intermediul paginilor web, buletinelor informative, evenimentelor si reflectarii in presa a programelor Pro Vobis.

Pentru mai multe informatii despre aceasta initiativa ne puteti contacta la e-mail programe@provobis.ro sau telefon 0264 412 897 / 0755 045 103, persoana de contact Ramona Dragomir sau puteti vizita www.voluntariat.ro
programe@provobis.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/centrul-national-de-voluntariat-pro-vobis/caravana-urmeaza-voluntarii-se-pregateste-de-start