Lansare proiect/Selectie beneficiari

BUCURESTI - 6 februarie 2009

Comunicat tip General in ONG

Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat anunta lansarea proiectului „Dezvoltarea institutionala a organizatiilor care lucreaza cu voluntari” finantat de catre Uniunea Europeana prin programul PHARE 2006. Scopul proiectului este de a dezvolta capacitatea organizatiilor beneficiare de a lucra cu voluntari in mod planificat, eficient si profesionist.

In cadrul acestui proiect 15 organizatii neguvernamentale din Romania care implica in mod constant voluntari in activitatea lor vor beneficia de consultanta si instruire personalizata in urma unei analize a nevoilor si pe baza unei metodologii specifice adaptata dupa un model olandez. Interventia cuprinde o analiza detaliata a nevoilor organizatiei cu privire la managementul voluntarilor, facilitarea unei sesiuni de elaborare a viziunii strategice cu privire la implicarea voluntarilor in organizatie, identificarea prioritatilor organizatiei in vederea atingerii acestei viziuni strategice, redactarea unui plan de actiune pentru atingerea viziunii strategice si instruirea personalului organizatiei in domeniul managementului voluntarilor. Intreaga interventie este facilitata de un consultant alocat fiecarei organizatii, pe baza unor instrumente de lucru adaptate si testate de catre Pro Vobis in cursul anului 2008 intr-un program de dezvoltarea a centrelor locale de voluntariat din Romania facilitat de catre consultantii Centrului pentru Dezvoltare Sociala din Olanda – Movisie.

Pot beneficia de acest program organizatii care:

Au implicat activ voluntari in activitatea lor in ultimii 2 ani;
Au un coordonator de voluntari sau isi manifesta in scris disponibilitatea de a aloca in mod formal sarcinile de coordonare a voluntarilor unei persoane active din cadrul organizatiei.

Despre CENTRUL NATIONAL DE VOLUNTARIAT PRO VOBISInscrierile se fac prin depunerea unui dosar de candidatura care cuprinde urmatoarele documente:

Formularul de inscriere completat (in cazul in care organizatia va fi selectata pentru participarea la program se va solicita un exemplar original din acest formular semnat de catre reprezentantul legal al organizatiei si stampilat);
Scrisoare de motivatie a organizatiei care detaliaza motivele pentru care organizatia considera ca are nevoie de asistenta propusa in cadrul acestui proiect;
Chestionarul de evaluare initiala completat;
Raportul de activitate pentru ultimul an (cu informatii narative si financiare).

Inscrierile se pot face in perioada 3 – 18 februarie 2009 exclusiv prin e-mail prin transmiterea celor 4 documente la adresa provobis@provobis.ro. Documentele necesare inscrierii pot fi descarcate la adresele: www.provobis.ro si www.voluntariat.ro.

Selectia organizatiilor care vor beneficia de acest program se va face pe baza dosarului de inscriere si a unui interviu telefonic cu persoana nominalizata in formularul de inscriere (presedintele, directorul executiv sau coordonatorul de voluntari). Rezultatele selectiei vor fi anuntate in data de 24 februarie 2009.


Pentru informatii suplimentare contactati Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat, Tel/Fax 0264 412897, e-mail provobis@provobis.ro, web www.provobis.ro, persoana de contact Cristina Rigman, Coordonator proiect.

provobis@provobis.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/centrul-national-de-voluntariat-pro-vobis/lansare-proiectselectie-beneficiari