VOLUNTARIATUL – o valoare europeană

Cluj-Napoca - 11 martie 2004

Comunicat tip General in ONG

Centrul Naţional de Voluntariat Pro Vobis anunţă oficial organizarea în luna mai a.c. a celei de-a III-a Ediţii a Conferinţei Naţionale cu privire la Voluntariat. ● În premieră, evenimentul se va desfăşura în capitală. ● Johnatan Scheele, Şeful Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti şi Christopher Spence, Preşedintele Centrului European de Voluntariat au confirmat deja participarea ● Se aşteaptă ca autorităţile centrale şi locale să dea curs invitaţiei

VOLUNTARIATUL – o valoare europeană

Uniunea Europeană este spaţiul comun al tuturor celor care respectă şi promovează valorile acesteia. Integrarea în Uniunea Europeană trece cu mult dincolo de aspectele economice şi politice ale acestui proces şi înseamnă acceptarea şi împărtăşirea unui set de valori, a unui mod de a ne raporta la tot ceea ce ne înconjoară. Voluntariatul este o valoare europeană a cărei internalizare va aduce întreaga societate românească un pas mai aproape de spiritul Uniunii Europene.

Cea de-a treia ediţie a Conferinţei Naţionale cu privire la Voluntariat se va desfăşura în perioada 5–7 mai 2004, la Bucureşti, în organizarea, de tradiţie, a Centrului Naţional de Voluntariat Pro Vobis cu sprijinul generos al Fundaţiei CS Mott. Evenimentul va reuni peste 150 de participanţi, între care numeroşi voluntari, reprezentanţi ai centrelor de voluntariat din Bacău, Baia Mare, Botoşani, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Iaşi, Mediaş, Râmnicu Vâlcea, Sighişoara, Turda, Satu Mare, Suceava, Timişoara, Valea Jiului, Vlădeşti, Zalău. şi ai organizaţiilor şi instituţiilor care lucrează cu voluntari.

Agenda zilelor, aşa cum arătă ea astăzi, include prezentări de programe de succes în domeniul voluntariatului, experienţele organizaţiilor neguvernamentale şi ale instituţiilor, româneşti şi străine. În cadrul atelierelor de discuţii, cei prezenţi vor avea posibilitatea să obţină şi să schimbe informaţii cu privire la practica voluntariatului în România şi în alte ţări. Conferinţele tematice vor aduce o notă de particularitate noţiunii în funcţie de domeniu: voluntariatul în sfera ecologiei, voluntariatul ca activitate civică şi educaţională, voluntariatul în protecţia copilului, voluntariatul sprijinit de angajator, voluntariatul în cadrul Biroului de Consiliere pentru Cetăţeni etc. La finalul conferinţei se vor trage concluzii asupra temei „Voluntariatul – o valoare românească”.

Despre CENTRUL NATIONAL DE VOLUNTARIAT PRO VOBIS

Conferinţa Naţională cu privire la Voluntariat este un eveniment inedit în peisajul vieţii societăţii civile din ţara noastră şi a apărut din nevoia de comunicare a celor care au intrat pe tărâmul – prea puţin explorat – al voluntariatului. Primele două ediţii au avut loc la Cluj-Napoca în 2001 (3-6 decembrie) şi 2003 (19-22 iunie), aceasta din urmă fiind caracterizată atât printr-o creştere evidentă din punct de vedere al numărului de participanţi (peste 100, din 20 de judeţe) cât şi al structurii şi conţinutului.

Pentru informaţii suplimentare: http://www.voluntariat.ro/Evenimente

Adrian Munteanu, Director PR
mobil: 0788/322413
adi@voluntariat.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/centrul-national-de-voluntariat-pro-vobis/voluntariatul-o-valoare-europeana