UNITATE IN DIVERSITATE

Iasi - 17 martie 2005

Comunicat tip General in ONG

30 de tineri din 5 tari participa in Romania la un seminar care vizeaza promovarea parteneriatului in proiectele de tineret la nivel European.

Centrul European de Resurse si Consultanta CERC Iasi organizeaza in perioada 23-28 Martie la Izvorul Muresului in judetul Harghita seminarul „Unitate in Diversitate” cu participanti din Ucraina, Moldova, Slovenia, Olanda si Romania. Seminarul isi propune sa creeze un model de buna practica in abordarea potentialilor parteneri in vederea initierii si implementarii unor proiecte in parteneriat.

Pe parcursul seminarului vor fi prezentate modele de buna practica in implementarea proiectelor de tineret, se vor desfasura ateliere de lucru avand ca teme Programul Youth – conditii de finantare, criterii de eligibilitate, prioritati etc. De asemenea, vor fi prezentate in cadrul atelierelor de lucru si etapele incheierii unui parteneriat pe proiect, implementarea proiectelor in parteneriat, precum si valorile specifice fiecărei tari participante în proiect.

„Ideea acestui proiect a aparut din dorinta de stimula derularea de proiecte în parteneriat între organizatii de tineret europene (ENGYO), deoarece inca exista multe reticente cand vine vorba de incheierea unor parteneriate la nivel european, datorate prejudecatilor si barierelor culturale” a declarat Lidia Dascalu, Director Executiv in cadrul Centrului European de Resurse si Consultanta.

Proiectul a fost finantat de Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor ANSIT Romania prin Programul TINERET – Actiunea 5 Masuri de Sprijin - Tari terte.

Despre CERC Iasi

Centrul European de Resurse si Consultanta CERC Iasi este o organizatie nonguvernamentala care urmareste sustinerea dezvoltarii socio-economice durabile a cetatenilor prin initierea si derularea unor programe in probleme comunitare specifice si promovarea parteneriatelor durabile cu actorii societatii civile.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa contactati pe D-soara Lidia Dascalu tel/fax 0232 216 429 e-mail: lidia.dascalu@centrueuro.ro.

Centrul European de Resurse si Consultanta CERC Iasi
Str Lascar Catargi Nr. 43, Iasi
tel/fax 0232 216 429

office@centrueuro.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cerc-iasi/unitate-in-diversitate