Cerere de brevet

Definitie Cerere de brevet

Demers incipient al procedurii de obtinere a brevetului de inventie de catre persoana indreptatita la eliberarea brevetului.Contine datele de identificare ale solicitantului si trebuie insotita de descrierea inventiei, de revendicari si, daca este cazul, de desene explicative, toate redactate in limba romana.Cererea de brevet se depune la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci si constituie depozitul national reglementar.Depunerea cererii de brevet poate fi facuta de persoana indreptatita la eliberarea brevetului, personal sau prin mandatar autorizat cu domiciliul sau sediul in Romania.Cererea de brevet se inscrie in registrul national al cererilor de brevete de inventie dpuse, care este confidential.Se considera ca data a depozitului national reglementar ziua in care a fost depusa la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, sau data care rezulta din tratatele sau conventiile la care Romania este parte.Este admisa intr-o cerere de brevet invocarea unor prioritati multiple, cu conditia respectarii unitatii inventiei si a termenului de prioritate. Invocarea prioritatii unei inventii intr-o cerere de brevet se poate face si in baza unui depozit creat in urma expunerii produsului, intr-o expozitie internationala organizata pe teritoriul Romaniei sau in statele membre ale conventiilor la care Romania este parte, daca cererea de brevet este depusa in termen de 6 luni de la data introducerii in expozitie a produsului.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Cerere de brevet? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Cerere de brevet.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Cerere de brevet. Definitiile termenilor despre Cerere de brevet cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Cerere de brevet, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Cerere de brevet.