Cerere de chemare in judecata

Definitie Cerere de chemare in judecata

In dreptul civil si procesual civil, act de procedura prin care se sesizeaza instanta cu judecarea unei pricini civile ea declanseaza actiunea civila (vezi art.82 si urm Cod Procedura Civila). Potrivit legii, oricine pretinde un drept impotriva unei alte persoane trebuie sa faca o cerere inaintea instantei competente, deoarece instanta nu se poate sesiza din oficiu.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Cerere de chemare in judecata? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Cerere de chemare in judecata.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Cerere de chemare in judecata. Definitiile termenilor despre Cerere de chemare in judecata cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Cerere de chemare in judecata, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Cerere de chemare in judecata.