CG&GC HiTech Solutions implementează soluţii de virtualizare şi cloud computing

Oradea - 11 octombrie 2011

Comunicat tip Administrativ / Management in Administratie Publica, Afaceri, IT&C

În luna septembrie a acestui an compania orădeană CG&GC HiTech Solutions, Preferred Partner HP, a analizat situaţia infrastructurii IT în cadrul firmei de transport BitSper şi a implementat o soluţie eficientă atât din punct de vedere al cheltuielilor, dar şi în ceea ce priveşte dezvoltarea companiei.

CG&GC HiTech Solutions

CG&GC HiTech Solutions

 Soluţiile de virtualizare şi cloud computing reprezintă direcţia strategică a companiei noastre, iar acest proiect ne-a oferit ocazia de a concepe şi implementa un sistem special adaptat nevoilor actuale, dar şi viitoare de dezvoltare a clientului nostru 

Adina Rada, director CG&GC HiTech Solutions

Pentru păstrarea şi creşterea numărului de clienţi, Cristian Zgîrd, directorul şi fondatorul BitSper, a apelat la consultanţii CG&GC HiTech Solutions în vederea implementării unei soluţii fiabile şi cost effective. Procedurile de analizare a companiei şi de observare au început în luna august, finalizându-se cu implementarea soluţiei în luna septembrie.

„Soluţiile de virtualizare şi cloud computing reprezintă direcţia strategică a companiei noastre, iar acest proiect ne-a oferit ocazia de a concepe şi implementa un sistem special adaptat nevoilor actuale, dar şi viitoare de dezvoltare a clientului nostru”, a menţionat Adina Rada, director CG&GC HiTech Solutions

După ce consultanţii companiei orădene de IT au analizat cerinţele firmei de transport, au propus soluţia de infrastructură de reţea, VPN şi de e-mail server Zimbra de la VMware implementată pe un nod de servere HP.

Pe fondul dezvoltării departamentului de contabilitate şi a procedurii de comunicare între sediile BitSper din ţară, s-a decis crearea unor calculatoare virtuale. La acestea toţi angajaţii au acces de oriunde şi oricând, eliminându-se astfel pierderea informaţiilor prin proceduri complicate. Pentru departamentul de contabilitate soluţia indicată a fost crearea unui server de contabilitate, prevăzut cu toate măsurile necesare protejării informaţiilor.

„Suntem încântaţi de parteneriatul pe care l-am făcut cu firma orădeană CG&GC Hitech Solutions. Cu alte cuvinte reducerea costurilor,  securitatea  şi eficienţa administrării IT sunt motivaţiile de cumpărare. Un alt avantaj este utilizarea la capacitate maximă cu costuri mici. Creşterea  productivităţii angajaţilor, simplificarea gestionării infrastructurii şi protejarea datelor va fi un punct forte. Nevoia de securitate şi de confidenţialitate este prioritară.”, precizează Cristian Zgîrd, director general BitSper.

Odată cu introducerea aceastei soluţii, angajaţii BitSper au acces la e-mail, programele de comunicare internă şi datele firmei, de oriunde şi de pe orice terminal, fie că vorbim de un calculator, laptop, tabletă sau smartphone. Managerul companiei de transport a impus anumite particularizări pentru a obţine diverse rapoarte de analiză prin care se poate observa activitatea firmei de transport dar şi distribuţia de clienţi în cadrul companiei.

Care sunt avantajele soluţiei Zimbra de la VMware? În primul rând e o soluţie cost effective. Fiind o platformă open source, costurile se rezumă la implementarea soluţiei. Permite integrarea serviciilor de e-mail, calendar şi diverse alte aplicaţii, iar serverul de e-mail dispune de calendare partajabile, mobilitate şi document management.

Compania BitSper s-a înfiinţat în anul 2009, având trei sedii în Oradea, Bucureşti şi, mai nou, Sibiu, oferind servicii de transport şi curierat pe rute interne şi externe. Pentru dezvoltarea infrastructurii IT consultanţii CG&GC HiTech Solutions au recomandat şi implementat un nod de servere HP format din unităţi DL380 G7.