Proiectul „Punem educația pe primul loc!” continuă la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea

Oradea - 6 decembrie 2012

Comunicat tip Administrativ / Management in Administratie Publica, Educatie / Cultura, IT&C

A doua etapă a proiectului „Punem educația pe primul loc!”, inițiat de companiile Intel ®, HP , Microsoft și Softwin, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și al firmei orădene CG&GC HiTech Solutions, va continua joi, 6 decembrie cu implementarea soluției HP MultiSeat în cadrul Colegiului Economic „ Partenie Cosma ” din Oradea .

Adina Nicoleta Rada, Director General CG&GC HiTech Solutions

Scopul este echiparea unei întregi săli de curs cu această soluție creată de către HP pentru școli și licee, și  implementarea programelor de educare interactivă, printr-o suită de programe și aplicații create de Intel®, Microsoft® și INTUITEXT (dezvoltate de către divizia educațională a grupului Softwin) pentru învățământ.

La inaugurarea acestui proiect în Oradea va participa și Secretarul de Stat Stelian Fedorca, cel care a subliniat într-o conferință de presă cât de importante sunt investițiile în tehnologiile din școli ca o măsură pentru reorganizarea procesului de predare în instituțiile românești de învățământ.

„Vrem ca toți copiii și toate cadrele didactice să aibă acces la noile tehnologii, să aibă resursele didactice necesare pentru a deprinde abilitățile de care vor avea nevoie atunci când vor intra pe piața muncii. Avem nevoie de oameni tehnici și pregătiți, ceea ce înseamnă că e cazul să ducem la alt nivel felul în care se face educația în România de azi. Iar astfel de proiecte, dezvoltate de companii IT de renume și instituții publice, reprezintă o oportunitate pentru învățământul românesc și trebuie susținute”, a precizat Adina Nicoleta RADA, Director General CG&GC Hitech Solutions SRL.

A doua etapă a proiectului „Punem educația pe primul loc!”, implementată la Colegiul Economic „Partenie Cosma”, va cuprinde implementarea de către compania HP România a sistemului de ThinClients HP MultiSeat, creat pentru mediul educațional. Soluția de partajare a PC-ului ajută instituțiile de învățământ să economisească bani și spațiu oferind o experiență de învățare bogată pentru fiecare elev și cadru didactic.

Practic la o singură unitate centrală sunt conectate 20 de monitoare, tastaturi și mouse, însă fiecare elev poate lucra individual pe aplicații, toate calculatoarele fiind supervizate de către profesor de la calculatorul-server. Întregul echipament folosește un sistem de operare familiar, necesar elevilor și cadrelor didactice: Microsoft Windows.

Pachetul de software educațional va cuprinde o suită de programe Microsoft pentru educație, dar și soluția Office 365, pentru transpunerea online a  aplicațiilor și a documentelor necesare. În acest mod, elevii și profesorii vor avea ocazia de a accesa de oriunde documentele pe care le-au creat. Office 365 oferă și posibilitatea de a ține cursuri audio-video la distanță pe baza Lync, o caracteristică a acestei soluții oferită de Microsoft.

Calculatoarele elevilor vor cuprinde și programele Intuitext (dezvoltate de divizia de software educaţional a grupului Softwin), dedicate elevilor din clasele primare și gimnaziale. Aceste soluții educaționale propun o abordare interactivă a procesului de educare, prin teste, animații, puzzle-uri, cunoștințele elevilor fiind verificate prin teste cu grade progresive de dificultate.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cg-gc-hitech-solutions-s-r-l-/proiectul-punem-educaia-pe-primul-loc-continu-la-colegiul-economic-partenie-cosma-din-oradea