Demonstratie in direct la ANIAP

BUCURESTI - 30 martie 2006

Comunicat tip General in IT&C

CG&GC IT SA a participat la Adunarea Generala a Asociatiei Nationale a Informaticienilor din Administratia Publica (ANIAP) cu tema “Solutii informatice pentru gestiunea veniturilor si cheltuielilor publice”, desfasurata la Brasov in perioada 24-26 martie 2006. In premiera pentru evenimentele dedicate administratiei publice, doi dintre clientii CG&GC IT SA, Primaria Botosani si Consiliul Judetean Mehedinti, au prezentat in direct solutia de tip ERP pentru gestiunea economico-financiara si planificare si executie bugetara cu care lucreaza.

Demonstratie in direct la ANIAP

CG&GC IT SA este primul furnizor de solutii informatice integrate pentru sectorul public din Romania care inlocuieste prezentarile powerpoint cu demonstratii live, on line, ale solutiilor sale. In acest scop, compania a invitat Consiliul Judetean Mehedinti, reprezentat de Dna. Eugenia Burtea, Director executiv Directia Economica si Primaria Botosani, institutie reprezentata de Dna. Mirela Gheorghita, contabil sef si Dl. Romulus Eram, Viceprimar Botosani. Cei patru invitati au explicat in direct modul in care functioneaza sistemul informatic integrat financiar-contabil, planificare si urmarire a executiei bugetare : Atlantis ERP si BEP Admin.

Dincolo de ineditul demonstratiei, prezentarea a trezit interesul participantilor si prin prisma adaptarii sistemului informatic la noua reforma contabila instituita prin Ordinul 1917 din 29 decembrie 2005, conform caruia, conceptele de baza financiar - contabile au fost modificate radical. Ca urmare, toate aplicatiile de contabilitate folosite in cadrul institutiilor publice trebuie reconfigurate pentru a raspunde noilor cerinte. Colaborarea exceptionala intre echipa CG&GC IT SA si echipele celor doua institutii a facut posibila updatarea aplicatiei de contabilitate in timp record, la doar doua luni si jumatate de la intrarea in vigoare a ordinului, si prezentarea ei la conferinta ANIAP. “Suntem intr-o continua perfectionare, la fel si legislatia din administratia publica. Din acest motiv, solicitam partenerilor nostri programe adaptate legislatiei din administratia publica. EuDiS ni le pune la dispozitie. Suntem multumiti de colaborarea noastra”, declara in timpul prezentarii Dna. Eugenia Burtea.

Astfel, reprezentantii primariei Botosani au realizat fluxul complet din procesul economic de executie bugetara (angajarea cheltuielii, lichidare, ordonantare si plata), prezentand situatiile financiar – contabile cu influentele rezultate de inregistrarile efectuate in sistem si diverse rapoarte operationale necesare urmaririi activitatii unei institutii publice.

“Am decis sa participam la ANIAP pentru a vorbi comunitatii din care facem parte despre cum ar trebui sa lucreze o institutie publica moderna. Am considerat ca un exemplu real aduce mai multe beneficii decat o simpla prezentare. Atat eu, cat si colegii mei, ne-am implicat foarte mult in proiectul de informatizare a institutiei iar profesionalismul celor de la CG&GC IT SA a transformat acest proiect intr-un succes”, a declarat la finalul demonstratiei Dna. Mirela Gheorghita.

Dl. Razvan Pieptanatu, CG&GC IT SA si Dna Eugenia Burtea au aratat audientei modul in care se bugeteaza si cum arata un buget consolidat la judetului Mehedinti, realizat in aplicatia BEP Admin, cu respectarea noilor cerinte legislative.

Astfel, participantii au putut vizualiza cum arata in aplicatie bugetul judetului Mehedinti pe trei niveluri: bugetul Consiliului Judetului Mehedinti, bugetul Consiliilor Locale din orase si bugetul Consiliilor Locale din comune. Totodata, invitatii CG&GC IT SA au evidentiat structura functionala a veniturilor (de mai multe tipuri: fiscale, din capital, subventii, din proprietati, dobanzi, vanzare de bunuri servicii etc.), precum si structura functionala de cheltuieli la nivel de subcapitol.

Pentru o prezentare cat mai clara, Dl. Pieptanatu a inclus un exemplu de planificare la nivel de comuna (venituri, cheltuieli, bugetare, rectificare si executie) si a aratat o structura economica pe titluri, exemplificata la capitolul invatamant.

“Am ales sa mergem la ANIAP cu o demonstratie live pentru a arata nu doar cum lucreaza aplicatiile noastre, ci cum lucreaza o echipa. In proiecte atat de complexe cum sunt cele de informatizare a institutiilor publice, importanta este legatura intre cei care furnizeaza aplicatia si cei care trebuie sa isi modifice radical stilul de lucru pentru a putea folosi aplicatia. Intre CG&GC si Consiliul Judetean Mehedinti sau Primaria Botosani, am trecut demult de relatia furnizor-client. Functionam ca o echipa unita, iar munca noastra atat de implementare cat si de updatare a aplicatiei conform legislatiei a fost mult facilitata de cooperarea, implicarea si profesionalismul utilizatorilor din administratia publica. Acesta este motivul succesului si acesta este mesajul pe care am dorit sa il transmitem”, a concluzionat Gabriela Moldovan, Director CG&GC Botosani.

Despre CG&GC IT SA

Cu 15 ani de experienta si 15 filiale in tara, CG&GC IT SA ca parte din Grupul CG&GC, este unul dintre pionierii pietei de profil, capatand increderea partenerilor sai: Microsof Gold Partner, Toshiba, Fujitsu Siemens Computers, Vodafone, Panasonic, Allied Telesyn, Brother, HP, Konica Minolta, GoPro
Compania se defineste ca un factor de progres al mediului IT&C oferind solutii integrate IT&C: echipamente hardware, aplicatii software pentru sectorul public si privat, service autorizat, consultanta, analiza de business, training si evaluare organizationala, finantarea proiectelor IT&C.Cifra de afacere pe grupul de firme CG&GC a fost in 2005 de 15,111,772 Euro

Manuela Stoica