Invitatie la deschiderea EUROCINEMA Tinerimea Romana - Un altfel de cinema

BUCURESTI - 23 septembrie 2008

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Ne face placere sa va invitam joi, 25 sept. ora 20.00 la deschiderea EUROCINEMA Tinerimea Română, un altfel de cinema.

Cu acest prilej se vor prezenta in premiera pentru public doua filme romanesti de exceptie, premiate deja la mari festivaluri internationale, filme pe care nu le veti putea vedea in alte cinematografe: lung-metrajul independent Elevator si scurt-metrajul La drumul mare.

Elevator, o producţie independenta, low-budget, în format digital, spune povestea a doi adolescenţi, un băiat şi o fată, care vor să se izoleze de lume pentru un timp şi încearcă o escapadă romantică într-o fabrică părăsită de la marginea oraşului. Dar situaţia devine dramatică atunci cînd cei doi rămîn blocaţi în liftul de marfă, fără semnal la telefon, fără apă şi mîncare şi fără nimeni în jur să-i audă.

Elevator a castigat Premiul pentru debut în filmul românesc la Festivalul Internaţional de Film Transilvania de anul acesta. Recent, Elevator a obţinut Fresh Generation Award la Fresh Film Fest (Cehia) şi Audience Feature Choice Award la Auburn International Film Festival (Australia).

Avînd în distribuţie pe Cristi Petrescu şi Iulia Verdeş, Elevator a fost realizat de Gabriel Pintilei (scenariu, co-producţie, casting), Ada Milea (muzică), Florin Piersic Jr. (consultant tehnic post-producţie), Alexandra M. Păun (producţie), George Dorobanţu (imagine, montaj, regie).
Distribuitor: Asociatia Film Romania (AFR)
Pentru detalii: www.elevator.ro si www.videofil.ro

Despre Champions

Scurt-metrajul La drumul mare, regizat de Gabriel Sarbu si produs de Fundatia de Arte Vizuale cu sprijin CNC ii are in distributie pe Andi Vasluianu, Claudia Prec si Gabriel Spahiu.

Un hot intra in masina unei femei incercand sa-i fure geanta cand aceasta opreste la semafor. Va putea ea sa scape de el? Si pana la urma, cine scapa de cine?

Premii: Premiul special al Juriului, Festivalul de Film Premiers Plans de la Angers, Franta, 2008; Premiul publicului, Festivalul de Film Premiers Plans de la Angers, Franta, 2008; Premiul pentru cel mai bun scurt-metraj, Festivalul de Film Anonimul, Romania, 2008; Premiul „The Ellen”, Festivalul Shortsfest din Aspen, SUA, 2008.
La deschiderea noului cinematograf vor fi prezenti realizatorii filmelor ELEVATOR - Iulia Verdeş (actriţă), Gabriel Pintilei (scenarist), Florin Piersic Jr. (consultant tehnic), Alexandra M. Păun (producător), George Dorobanţu (regizor) si LA DRUMUL MARE – Andi Vasluianu (actor) si Gabriel Sarbu (regizor).

Filmele vor fi prezentate de Irina Margareta Nistor.

Evenimentul va avea loc joi, 25 septembrie, ora 20:00, în sala EuroCinema - Tinerimea Română
(Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”, strada Gutenberg nr. 19 - zona Izvor, vis-a-vis de Teatrul Bulandra).
eurocinematr@yahoo.com