Cheltuieli de exploatare

Definitie Cheltuieli de exploatare

Cheltuieli inscrise in Contul de profit si pierdere care cuprind:a. Cheltuieli privind marfurile (sau costul marfurilor vandute) - sunt constituite din: - pretul de cumparare - taxele nerecuperabile - cheltuielile de transport-aprovizionare - alte cheltuieli accesorii legate de achizitia marfurilorb. Cheltuieli cu materiile prime - se refera la cheltuielile cu consumul de materii primec. Cheltuieli cu materiale consumabile - constau din cheltuieli cu: - materiale auxiliare - piese de schimb - seminte si materiale de plantat - furaje - alte materiale consumabiled. Cheltuieli cu energia si apa - reprezinta costul de achizitie al energiei si apei consumatee. Alte cheltuieli materiale - includ: - costul de achizitie al obiectelor de inventar consumate sau uzura acestora - cheltuieli privind baracamentele si amenajarile provizorii - costul de achizitie al materialelor nestocate, trecute direct asupra cheltuielilor - costul de achizitie al animalelor si pasarilorf. Cheltuieli cu lucrarile si serviciile executate de terti - includ: - cheltuielile cu intretinerea si reparatiile - redevente, locatii de gestiune si chirii - studii si cercetari, inclusiv sumele platite pentru contractele de cercetare - cheltuieli cu primele de asigurare - cheltuieli cu alte servicii executate de terti (colaboratori, comisioane, inclusiv cele platite agentilor economici cu activitate de comert exterior si onorarii cheltuieli de protocol, reclama si publicitate transportul de bunuri si personal deplasari, detasari si transferari, posta si taxe de telecomunicatii servicii bancare si altele).g. Cheltuieli cu impozite, taxe si varsaminte asimilate - sunt cheltuieli cu impozitele, taxele si varsamintele asimilate suportate de intreprindere, indiferent de rezultatul exercitiului (impozitul pe cladiri, taxa asupra mijloacelor de transport, contributia la fondurile speciale etc.)h) Cheltuieli cu remuneratiile personalului - reprezinta cheltuieli cu remuneratiile cuvenite personalului, in suma bruta, cat si alte cheltuieli de personal suportate de unitatei) Cheltuieli privind asigurarile si protectia sociala - se refera la cheltuielile unitatii referitoare la contributia la asigurarile sociale si la constituirea fondului pentru ajutorul de somajj. Alte cheltuieli de exploatare - includ pierderile din creante si alte cheltuieli de exploatarek. Cheltuieli cu amortizarile si provizioanele - se refera la cheltuielile de exploatare privind amortizarea imobilizarilor si la cheltuielile de exploatare privind provizioane pentru riscuri si cheltuieli si pentru deprecierea activelor imobilizate sau circulante.Compararea veniturilor din exploatare cu cheltuielile de exploatare permite obtinerea rezultatului din exploatare, care poate fi profit (cand veniturile sunt excedentare cheltuielilor aferente) sau pierdere (in situatia inversa).Vezi si Contabilitate a cheltuielilor.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Cheltuieli de exploatare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Cheltuieli de exploatare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Cheltuieli de exploatare. Definitiile termenilor despre Cheltuieli de exploatare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Cheltuieli de exploatare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Cheltuieli de exploatare.