Cheltuieli extraordinare

Definitie Cheltuieli extraordinare

Sinonim - cheltuieli exceptionaleCheltuielile extraordinare sunt cheltuieli rezultate din evenimente sau tranzactii ce sunt clar diferite de activitatile curente si care, prin urmare, nu se asteapta sa se repete intr-un mod frecvent sau regulat.Cheltuielile extraordinare sunt generate de:a. Operatii de gestiune, adica de cheltuieli cu caracter exceptional, dar efectuate in legatura cu operatiile de gestiune curenta a firmei, cum sunt: - pierderi de stocuri datorate calamitatilor - pierderi din debite prescrise sau din debitori insolvabili si scosi din evidenta - valoarea despagubirilor, amenzilor si penalitatilor datirate sau platite - donatii si subventii acordate sub forma de active circulante - alte cheltuieli extraordinare privind operatiile de gestiuneb. Operatii de capital - reprezentate de cheltuieli aferente activelor imobilizate corporale, necorporale si financiare iesite din patrimoniu (ca de exemplu: valoarea neamortizata a activelor corporale si necorporale iesite din patrimoniu, valoarea contabila a imobilizarilor financiare iesite din patrimoniu) cat si alte cheltuieli extraordinare privind operatiile de capitalc. Amortizari si provizioane - respectiv cheltuieli extraordinare efectuate ca urmare a amortizarilor si provizioanelor cu caracter exceptional, cum sunt: - cheltuieli pentru constituirea provizioanelor reglementate - cheltuieli privind provizioanele pentru riscuri si cheltuieli sau pentru deprecieri, cu caracter exceptional - cheltuieli extraordinare privind amortizarea imobilizarilor necorporale sau corporale.Diferenta dintre veniturile extraordinare si cheltuielile extraordinare reprezinta rezultatul exceptional al exercitiului.Vezi si Contabilitatea cheltuielilor.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Cheltuieli extraordinare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Cheltuieli extraordinare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Cheltuieli extraordinare. Definitiile termenilor despre Cheltuieli extraordinare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Cheltuieli extraordinare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Cheltuieli extraordinare.