Cheltuieli financiare

Definitie Cheltuieli financiare

Chelutieli incluse in Contul de profit si pierdere care cuprind:a. Pierderi din creante legate de participatii - reprezinta pierderile din creantele imobilizate ale intreprinderiib. Cheltuieli privind titlurile de plasament cedate - pierderea neta din vanzarea titlurilor de plasament, adica diferenta nefavorabila dintre valoarea contabila a titlurilor de plasament si pretul lor de cesiunec. Cheltuieli din diferente de curs valutar - reprezentate din: - diferentele de curs valutar, rezultate in urma lichidarii creantelor si datoriilor in valuta - diferentele nefavorabile de curs valutar aferente disponibilitatilor bancare in devize, disponibilitatilor in devize existente in casierie cat si existentul in conturile de acreditive in devized. Cheltuieli privind dobanzile - respectiv dobanzile datorate sau platitee. Alte cheltuieli financiare - reprezentate de sconturile acordate clientilor, debitorilor sau bancilor si alte cheltuieli financiaref. Cheltuieli cu amortizarile si provizioanele - sunt cheltuieli cu constituirea de provizioane legate de activitatea financiara a intreprinderii (provizioane pentru riscuri si cheltuieli, pentru deprecierea imobilizarilor financiare si a titlurilor de plasament), cat si cheltuieli financiare privind amortizarea primelor de rambursare a obligatiunilor.Diferenta dintre veniturile si cheltuielile financiare reprezinta rezultatul financiar care impreuna cu rezultatul din exploatare formeaza rezultatul curent al exercitiului.Vezi si Contabilite a cheltuielilor.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Cheltuieli financiare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Cheltuieli financiare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Cheltuieli financiare. Definitiile termenilor despre Cheltuieli financiare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Cheltuieli financiare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Cheltuieli financiare.