Cheltuieli

Definitie Cheltuieli

Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.Diminuari ale beneficiilor economice pe perioada exercitiului financiar, sub forma iesirilor sau scaderilor de active sau a cresterilor de pasive care au ca rezultat diminuari ale capitalului propriu, altele decat cele legate de sumele distribuite participantilor la capitalul propriu. Cheltuielile se impart in:Cheltuieli propriu-zise - apar in cursul activitatilor obisnuite ale intreprinderii, regasindu-se sub forma costului vanzarilor, costului consumurilor de stocuri, salariilor si amortismentelor. In concordanta cu principiile partidei duble, ele evidentiaza prin echivalenta cu iesirile sau reducerile de active (lichiditatile, stocurile, bunurile imobile, utilajele, echipamentele). De asemenea, ele se pot inregistra si prin echivalenta cu cresterile de pasiv (datoriile fata de terti, datoriile salariale, fiscale si sociale si alte datorii)Pierderi - reduceri ale beneficiilor economice, acestea pot sau nu sa apara in activitatile obisnuite ale intreprinderii. In aceasta situatie se afla rezultatul din calamitati sau cel din lichidarea activelor imobilizate. De asemenea se include si pierderile constatate sau nerealizate cum sunt cele rezultate din diferentele nefavorabile de curs valutar, sconturile acordate clientilor, pierderile nete din cumpararea sau vanzarea de titluri de plasament. Se evidentiaza separat. Cheltuielile unitatii reprezinta asadar valorile platite sau de platit pentru:- consumuri de stocuri, lucrari executate si servicii prestate de care beneficiaza unitatea- cheltuieli cu personalul- executarea unor obligatii legale sau contractuale etc.In cadrul cheltuielilor exercitiului se cuprind, de asemenea, amortizarile si provizioanele constituite.Vezi si Venit.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Cheltuieli? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Cheltuieli.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Cheltuieli. Definitiile termenilor despre Cheltuieli cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Cheltuieli, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Cheltuieli.