Chitanta pentru operatiuni in valuta

Definitie Chitanta pentru operatiuni in valuta

Formular tipizat fara regim special. (Cod 14-4-1/a) Format A6, tiparit pe o singura fata, in carnete a 100 de file. Serveste ca: - document justificativ pentru depunerea unei sume in valuta, in numerar, la casieria unitatii - document justificativ de inregistrare in registrul de casa (in valuta) si in contabilitate. Se intocmeste la unitatile care efectueaza operatii in devize, in doua exemplare, pentru fiecare suma incasata in valuta, de casierul unitatii si se semneaza de acesta pentru primirea sumei in valuta. Circula la depunator (exemplarul 1, cu stampila unitatii). Exemplarul 2 ramane in carnet, fiind folosit ca document de verificare a operatiilor inregistrate in registrul de casa (in valuta). Se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil, dupa utilizarea completa a carnetului (exemplarul 2). Vezi si Normele Metodologice 0/08 din 3 martie 1998 la Ordinul nr. 425 din 3 martie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de intocmire si utilizare a formularelor tipizate, comune pe economie, care nu au regim special, privind activitatea financiara si contabila, precum si a modelelor acestora. Aceste Norme sunt astazi abrogate prin noua legislatie contabila intrata in vigoare din 1 ianuarie 2007, odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Chitanta pentru operatiuni in valuta? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Chitanta pentru operatiuni in valuta.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Chitanta pentru operatiuni in valuta. Definitiile termenilor despre Chitanta pentru operatiuni in valuta cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Chitanta pentru operatiuni in valuta, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Chitanta pentru operatiuni in valuta.