Sunbelt Software: Sfaturi pentru evitarea infectării PC-ului în timpul Cupei Mondiale

BUCURESTI - 17 mai 2010

Comunicat tip General in IT&C

Sunbelt Software, important furnizor de soluţii de securitate pentru Windows, a publicat o listă de sfaturi pentru managerii companiilor, cât şi pentru departamentele de resurse umane, pentru asigurarea condiţiilor de siguranţă IT la locul de muncă a angajaţilor în timpul desfăşurării Cupei Mondiale.

Sunbelt Software: Sfaturi pentru evitarea infectării PC-ului în timpul Cupei Mondiale

Meciurile de la Cupa Mondială se vor desfăşura în timpul programului companiilor şi tot mai mulţi angajaţi vor încerca să urmărească meciurile, cu sau fără acordul şefilor.

Dorinţa tot mai mare de a urmări competiţia, chiar şi la locul de muncă, poate aduce cea mai mare catastrofă de securitate, mai ales că angajaţii ar putea folosi orice mijloace pentru îndeplinirea acestei dorinţe, iar tot mai mulţi infractori cibernetici vor profita de această situaţie, punând în circulaţie malware care va viza „setea” de fotbal.

Astfel, angajaţii vor accesa cât mai multe site-uri, în mare parte necunoscute şi nesigure, expunând calculatoarele personale la tot mai multe ameninţări, sau malware inclus în acele pagini, în banere publicitare sau în codecuri false, virusate, pe care trebuie să le descarce pentru urmărirea meciurilor.

Astfel, Sunbelt Software apreciază că angajaţii trebuie să fie foarte atenţi în timpul Cupei Mondiale.

Prima ameninţare din lista producătorului de soluţii de securitate este aceea a fişierelor infectate răspândite prin mesaje spam care au ca subiect Cupa Mondială.

Ca la orice eveniment major, fiecare trebuie să fie foarte atent când deschide mesaje care au ataşamente care susţin că au ca subiect Cupa Mondială.

Cel mai probabil, ataşamentele vor avea un fişier care ar putea aduce probleme serioase PC-urilor sau reţelei. Temele cele mai aşteptate să fie folosite în această campanie vor fi 'Free tickets', 'match list', 'watch online' şi 'tickets refund', toate proiectate pentru a determina victima să deschidă fişierele respective.

A doua ameninţare amintită de Sunbelt Software este motorul de căutare în ale cărui rezultate, cel mai probabil, vor fi introduse şi link-uri către site-uri suspecte, care vând cu amănuntul produse de securitate false, cât şi produse farmaceutice sau către pagini care conţin fişiere rău intenţionate.

Programele antispyware false, care anunţă utilizatorii că au PC-ul infectat şi cer până la 45 de Euro pentru rezolvarea acestei probleme, sunt o mare afacere pentru hackeri, fiind una dintre cele mai folosite metode.

„În cazul în care apare un pop-up care informează că PC-ul este infectat, în timp ce navigaţi pe internet, şi nu provine de la aplicaţia de securitate deja instalată, nu vă speriaţi. Pur şi simplu deschideţi Task Manager (CTRL+ALT+DEL) şi închideţi browserul”, spune Sunbelt Software. „Dacă o aplicaţie suspectă nu a fost instalată şi ceea ce vedeţi este un simplu pop-up, această procedură vă permite să «scăpaţi» de capcana acelui site”.

O a treia „ameninţare” este social networking scams. „Ne aşteptăm să fie folosite link-uri suspecte către Twiter, aplicaţii «false» pentru Facebook şi altele de acest gen, pe site-urile populare care au la bază web 2.0. Dacă vi se cere să utilizaţi o aplicaţie pe Facebook, nu va temeţi ca mai întâi să căutaţi pe Google, să va informaţi dacă este o aplicaţie legitimă sau nu. Sunt multe astfel de aplicaţii apărute, care fac parte din arsenalul hackerilor”, spune Sunbelt.

O a patra problemă identificată de producătorul de soluţii de securitate sunt atacurile care schimbă formatul site-urilor. Este trist că în timpul marilor evenimente, paginile de internet care au legătură cu acesta sunt atacate. În timp ce multe dintre pagini sunt doar schimbate de atacatori, aceştia vor, uneori, să instaleze pe PC-urile vizitatorilor aplicaţii rău-voitoare.

„Întotdeauna asigură-te că aplicaţiile de securitate şi Windows-ul au update, deoarece există o multitudine de programe care sunt „sparte” şi pe care atacatorii le pot folosi pentru a face rău”, spune Sunbelt.

Sunbelt Software a lansat, recent, Vipre Premium, o versiune cu tehnologie anti-malware evoluată, destinată atât consumatorilor finali, cât şi companiilor.

VIPRE Premium aduce un nou firewall puternic, funcţii Host Intrusion Prevention System (HIPS) şi Intrusion Detection System (IDS), împreună cu un complet nou cadru de gestionare.

Despre ChoiceIT

Despre Sunbelt Software
Sunbelt Software este unul dintre furnizorii de top in materie de programe de securitate informatica, cu produse in domeniile: Antivirus, Antispyware, Firewall, Antispam. Pentru mai multe informatii vizitati site-ul companiei: www.sunbeltsoftware.ro


Rotaru Daniel
daniel.rotaru@sunbeltsoftware.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/choiceit/sunbelt-software-sfaturi-pentru-evitarea-infectarii-pc-ului-in-timpul-cupei-mondiale