100 violoncele - concert demn de Guiness Book la Atheneul Român

BUCURESTI - 24 mai 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

După cei mai lungi cârnați, cea mai mare plăcintă și cele mai multe lampadare aprinse, România se pregatește să intre în Cartea Recordurilor cu un eveniment cultural de anvergură mondială. Pentru prima dată în ţara noastră, vor cânta 100 de violoncele pe aceeaşi scenă.

Programul concertului este alcătuit dintr-un amestec eclectic de piese clasice şi de divertisment, orchestrate special pentru acest eveniment, din  creaţia compozitorilor Carl Orff, Samuel Barber, Tomaso Albinoni, W.A. Mozart, Constantin Dimitrescu, David Popper, Carl Davidov, Dimitri Sostakovici, Astor Piazzolla şi Sabin Păuţa. Sub bagheta maestrului Cristian Mandeal, unul dintre cei mari dirijori români, care va conduce pentru a doua oară ansamblul Violoncellissimo , vor fi interpretate pagini celebre din Carmina Burana, Adagio, Imnul de Carl Davidov şi cel mai iubit şi ascultat Vals al lui  Sostakovici.

Spectacolul are loc duminică,  26 mai, de la orele 19:00. Pe scena  Ateneului Român se reunesc cei mai titraţi violoncelişti din peisajul muzical autohton: Constantin Dimitrescu, Dimitrie Dinicu, George Georgescu, George Iarosevici, Gheorghe Rus, Serafim Antropov şi Radu Aldulescu.  Proiectul îi aparţine lui Dorin Ioniţă (manager Lanto Comunication), cel care de patru ani oferă melomanilor români o serie de concerte inedite, de înalta ţinută artistică: „Pentru vară am pregatit, în intervalul 10 iulie – 21 august, asa-zisa «serie de concerte de miercuri».  Aici avem şase spectacole în premieră naţională. Unul dintre ele este un recital de tangouri sustinut exclusiv la marimba. Iar altul, care va fi o seară realmente magică (atentie la doritorii de bilete– n.r.), îi readuce acasă pe monştrii sacri ai celor mai titrate scene mondiale. Solişti care au plecat din România, cu ani şi ani în urmă, să cucerească lumea şi care acum au renunţat la onorarii uluitoare, pentru a oferi românilor, aproape probono, ceea ce oferă publicului cunoscător din străinatate, pe bani foarte mulţi. În acea seară, pe scena Ateneului, îi vom audia pe Liviu Prunariu (cu un Stradivarius de 2.000.000 de euro), Valentina Sviatlovskaia (cu un Guarneri de 2.000.000 de euro) sau pe Marin Cazacu, care va cânta pe un violoncel construit în 1815.”

 

Preţul unui bilet: 65 lei  Biletele se pot achiziţiona online pe www.bilete.ro, din oficiile poştale şi magazinele Inmedio semnalizate BILETE.RO sau de la casa de bilete a Ateneului Român.

 

 

Despre Europa Travel

Media Skark - agentie de media si comunicare