Cifra de afaceri

Definitie Cifra de afaceri

Indicator care masoara rezultatele la nivel microeconomic, reprezentand volumul incasarilor din activitatea proprie intr-o perioada de timp, incasari efectuate la pretul pietei.Cifra de afaceri insumeaza toate incasarile rezultate din acte de comert: vanzari de bunuri materiale, prestari de servicii, depuneri la banci si institutii financiare, acordarea de credite, operatiuni bursiere.In limbajul financiar-contabil cifra de afaceri mai este cunoscuta sub dnumirea de vanzari sau de venituri brute.Cifra de afaceri masoara performanta economica a firmelor si este folosita drept criteriu pentru clasificarea acestora dupa importanta lor economica.Vezi si Productia exercitiului.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Cifra de afaceri? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Cifra de afaceri.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Cifra de afaceri. Definitiile termenilor despre Cifra de afaceri cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Cifra de afaceri, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Cifra de afaceri.