Circumstante atenuante

Definitie Circumstante atenuante

Conform art. 73-74 Cod Penal, urmatoarele imprejurari constituie circumstante atenuante: a) depasirea limitelor legitimei aparari sau ale starii de necesitate b) savarsirea infractiunii sub stapinirea unei puternice tulburari sau emotii, determinata de o provocare din partea persoanei vatamate, produsa prin violenta, printr-o atingere grava a demnitatii persoanei sau prin alta actiune ilicita grava. Urmatoarele imprejurari pot fi considerate circumstante atenuante: a) conduita buna a infractorului inainte de savarsirea infractiunii b) staruinta depusa de infractor pentru a inlatura rezultatul infractiunii sau a repara paguba pricinuita c) atitudinea infractorului dupa savarsirea infractiunii, rezultind din prezentarea sa in fata autoritatii, comportarea sincera in cursul procesului, inlesnirea descoperirii ori arestarii participantilor.Imprejurarile enumerate in prezentul articol au caracter exemplificativ.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Circumstante atenuante? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Circumstante atenuante.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Circumstante atenuante. Definitiile termenilor despre Circumstante atenuante cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Circumstante atenuante, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Circumstante atenuante.