Circumstante

Definitie Circumstante

In dreptul penal, stari, situatii, intamplari, calitati sau alte date, care nu fac parte din continutul legal al infractiunii in forma sa simpla (de baza - vezi Continut de baza), dar care au legatura cu fapta savarsita sau cu persoana faptuitorului si pot spori sau atenua pericolul social al faptei ori periculozitatea infractorului. Astfel de stari pot determina fie agravarea, fie atenuarea pedepsei ce i se aplica inculpatului, spre deosebire de elementele circumstantiale care servesc la calificarea infractiunii (spre exemplu, timpul noptii sau timpul unei calamitati sunt imprejurari ce caracterizeaza furtul calificat). Circumstantele pot fi clasificate in circumstante legale sau judiciare (judecatoresti), circumstante agravante sau circumstante atenuante, circumstante reale sau circumstante personale.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Circumstante? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Circumstante.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Circumstante. Definitiile termenilor despre Circumstante cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Circumstante, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Circumstante.