Cum să ai grijă de un aparat dentar?

BUCURESTI - 29 iunie 2022

Comunicat tip General in Sanatate

Dacă porți aparat dentar sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont. În primul rând, trebuie să asculți sfatul medicului stomatolog legat de îngrijirea dinților. Va trebui să introduci în rutina ta anumite obiceiuri, astfel că vei avea nevoie de puțină disciplină pe termen lung. Dar nu-i nicio problemă, până la urmă rezultatul va merita toate eforturile și va fi pe măsura așteptărilor.

Aparat dentar

Aparat dentar

Cât va trebui să port un aparat dentar?

Un aparat dentar va trebui purtat atât timp cât este nevoie pentru a efectua corecția pentru care a fost instalat. Durata de purtare este diferită de la pacient la pacient, și are legătură cu aspectul dinților, cât de strâmbi sunt aceștia, dar și cât de bine și de repede acceptă organismul aparatul dentar. În linii mari, perioada de purtare a unui aparat dentar este cuprinsă între 1 și 2 ani.

Ce va trebui să fac pentru a avea grijă de aparatul dentar?

Pentru că aparatul dentar are multe zone în care resturile alimentare pot pătrunde, este necesar să te consulți cu medicul stomatolog pentru a găsi cele mai bune soluții care să te ajute să eviți problemele. Optează pentru o periuță interdentară pentru a curăța zonele în care periuța de dinți nu poate ajunge de fiecare dată. Resturile alimentare pot pătrunde chiar și în spații foarte mici. Folosirea unei periuțe interdentare este recomandată și în cazul în care ai o punte dentara.

Va trebui să introduci în rutina ta periajul dentar după fiecare masă, în cazul în care nu făceai deja asta. Este singurul mod în care poți să împiedici depunerea resturilor atunci când porți aparat dentar. Există multiple locuri în aparat în care poate să pătrundă mâncarea, iar periajul are rolul de a îndepărta bucățile mai mari de alimente. Cu toate astea, nu este suficient numai periajul.

Este ața dentară recomandată atunci când porți aparat dentar?

Folosește ața dentară ca alternativă pentru curățarea spațiilor mici dintre dinți. Periuțele de dinți sunt instrumente esențiale de îngrijire dentară, dar acestea nu permit curățarea în întregime a suprafețelor dinților. Există locuri în care chiar nici o periuță interdentară nu poate ajunge. Funcția principală a aței dentare este de a îndepărta placa. Pe lângă acest lucru, ața dentară mai are și alte beneficii, cum ar fi eliminarea bacteriilor și a resturilor alimentare. Utilizarea periuței în combinație cu ața dentară asigură o igienă orală eficientă și de o calitate superioară.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/citransilvania/cum-sa-ai-grija-de-un-aparat-dentar