Clasare a cauzei penale

Definitie Clasare a cauzei penale

Modalitate de intrerupere a urmaririi penale prevazuta in art.11 Cod Procedura Penala. Textul de lege stabileste existenta a doua conditii cumulative pentru aplicarea clasarii: - intervenirea oricarui caz de impiedicare a exercitarii actiunii penale prevazute de lege si - inexistenta unui invinuit sau inculpat in cauza. Nu exista invinuit in cauza in situatia in care, desi s-au efectuat toate cercetarile necesare, faptuitorul nu a putut fi descoperit. Clasarea se dispune de procuror prin ordonanta, din oficiu sau la propunerea organelor de cercetare penala. Asupra masurii de clasare se revine numai dupa descoperirea faptuitorului si se constata ca urmarirea penala poate fi reluata.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Clasare a cauzei penale? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Clasare a cauzei penale.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Clasare a cauzei penale. Definitiile termenilor despre Clasare a cauzei penale cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Clasare a cauzei penale, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Clasare a cauzei penale.