Clauza de forta majora

Definitie Clauza de forta majora

Tip de clauza asiguratorie.Urmareste ca finalitate neutralizarea consecintelor negative pe care le antreneaza realizarea anumitor riscuri decurgand din masuri politico-administrative sau din producerea unor evenimente ale naturii cauzatoare de calamitati. Stipulatia contractuala avand caracterul unui succedaneu sau substitut de clauza de adaptare, atunci cand contine prevederea potrivit careia contractul se suspenda in caz de forta majora, urmand ca el sa continue dupa perioada de suspendare, in noile conditii, care vor fi negociate intre timp. Evenimentele de forta majora devin cauze exoneratoare de raspundere a debitorului numai in prezenta urmatoarelor conditii: - avertizarea creditorului de catre debitor asupra interventiei cazului de forta majora (de indata, aratandu-se si modul de avertizare - telefax, scrisoare recomandata, telex etc.), si - dovada fortei majore (certificata de un organ oficial din tara respectiva).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Clauza de forta majora? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Clauza de forta majora.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Clauza de forta majora. Definitiile termenilor despre Clauza de forta majora cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Clauza de forta majora, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Clauza de forta majora.