Clauza de hardship

Definitie Clauza de hardship

Clauza de revizuire, situatie grea, nenorocire, privatiune nedreapta. Aceasta clauza prevede obligatia partilor de a proceda la negocieri in vederea adaptarii contractului sau de a recurge, in subsidiar, la un tert (arbitru), daca pe parcursul derularii executarii unui contract se produce o imprejurare, o situatie de orice natura, independenta de culpa vreunuia dintre parti si care afecteaza grav echilibrul contractului, provocand o ingreunare substantiala a executarii acestuia cel putin pentru una din parti. Obligatia pe care si-o asuma expres partile ca vor revedea si reajusta prestatiile lor, la anumite perioade de timp stabilite, pentru a le reechilibra, tinand cont de schimbarile constatate in circumstantele economice. De regula, clauza de hardship se stipuleaza in contractele de lunga durata. Clauza de hardship se analizeaza ca o varianta, strict configurata, a clauzei rebus sic standibus, care, fiind relativ indefinita, pericliteaza stabilitatea contractului.Vezi si Clauza de indexare.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Clauza de hardship? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Clauza de hardship.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Clauza de hardship. Definitiile termenilor despre Clauza de hardship cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Clauza de hardship, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Clauza de hardship.