Clauza de impreviziune

Definitie Clauza de impreviziune

Clauza necesitata de posibilitatea modificarii sensibile a costurilor care stau la baza pretului din contractul de vanzare-cumparare. Spre exemplu, in contractul ul complex de vanzare-cumparare de instalatii si echipamente pentru investitii, se formuelaza astfel:In cazul in care evenimente, neprevazute de parti, modifica radical echilibrul valoric al contractului, antrenand o sarcina excesiva pentru una din parti in exercitarea obligatiilor sale contractuale, aceasta va putea cere revizuirea contractului intr-un termen rezonabil socotit din momentul in care a luat cunostinta de aparitia evenimentelor si de incidenta lor asupra economiei contractului. Cererea va indica motivele care o justifica. Partile se vor consulta in vederea revizuirii, urmarind evitarea oricarui prejudiciu excesiv pentru una sau alta din parti. Cererea de revizuire nu suspenda prin ea insasi executarea contractului.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Clauza de impreviziune? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Clauza de impreviziune.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Clauza de impreviziune. Definitiile termenilor despre Clauza de impreviziune cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Clauza de impreviziune, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Clauza de impreviziune.