Clauza multivalutara bazata pe un cos valutar institutionalizat (sau unitate de cont institutionalizata)

Definitie Clauza multivalutara bazata pe un cos valutar institutionalizat (sau unitate de cont institutionalizata)

Tip de clauza valutara.In aceasta varianta, clauza multivalutara apare ca fiind o constructie juridica definita sub aspectul continutului ei ca si al modului in care opereaza de catre un organ international specializat care stabileste atat valutele ce se includ in cos, cat si metodologia de calcul a modificarilor de curs. Unitatea de cont reprezinta, in esenta, bani internationali. Cele mai cunoscute sunt: - DST (Drepturi Speciale de Tragere), unitate introdusa in practica relatiilor valutare de catre FMI (Fondul Monetar International) cu incepere din anul 1969. DST este un ban de cont ce nu are acoperire reala. Este emisa de FMI in transe periodice, alocate in conturile tarilor membre proportional cu cota de participare la fond), si - AMU (Asian Monetary Unit).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Clauza multivalutara bazata pe un cos valutar institutionalizat (sau unitate de cont institutionalizata)? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Clauza multivalutara bazata pe un cos valutar institutionalizat (sau unitate de cont institutionalizata).

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Clauza multivalutara bazata pe un cos valutar institutionalizat (sau unitate de cont institutionalizata). Definitiile termenilor despre Clauza multivalutara bazata pe un cos valutar institutionalizat (sau unitate de cont institutionalizata) cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Clauza multivalutara bazata pe un cos valutar institutionalizat (sau unitate de cont institutionalizata), va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Clauza multivalutara bazata pe un cos valutar institutionalizat (sau unitate de cont institutionalizata).