Clauza ofertei concurente

Definitie Clauza ofertei concurente

Tip de clauze asiguratorie pentru contracararea riscurilor nevalutare. Stipulatia contractuala ce presupune asumarea de catre vanzator a obligatiei de a acorda cumparatorului aceleasi conditii pe care le-ar oferi acestuia din urma, pentru aceeasi marfa alti furnizori concurenti in materie. In temeiul acestei clauze cumparatorul dobandeste dreptul de a valorifica fata de partenerul sau contractual oferta mai favorabila a unui tert fata de obiectul contractului aflat in curs de executare. In fata ofertei astfel prezentate de catre cumparator, vanzatorul are optiunea a doua solutii, si anume: - sa accepte conditiile ofertei concurente si sa alinieze contractul la oferta respectiva (caz in care contractul va continua sa se execute in noile conditii), ori - sa refuze alinierea contractului la oferta tertului (ipoteza in care cumparatorul este liber sa incheie un nou contract, dar de asta data cu tertul ofertant, contractul initial fiind, dupa caz, suspendat sau reziliat. De regula, clauza ofertei concurente se stipuleaza in contractele de aprovizionare incheiate pe termen lung ea da expresie dorintei cumparatorului de a se aproviziona in conditii mai favorabile si, totodata, asigura adaptarea pretului marfii la evolutia pietei. Partile au libertatea sa stipuleze nu o schimbare automata a contractului ci numai obligatia lor de a renegocia contractul. Oferta tertului isi poate produce efectele sale concurentiale numai daca este comunicata de catre cumparator vanzatorului. Neajunsurile acestei clauze sunt faptul ca prin inserarea ei in contract este susceptibila sa antreneze dificultati semnificative in cadrul negocierilor cu tertul datorita faptului ca acesta din urma se simte deranjat ca oferta sa a fost divulgata totodata, se creeaza premisa pentru prezentarea unor oferte de complezenta. Mijlocul pentru neutralizarea acestui ultim risc este cerinta ca oferta concurenta sa provina de la un furnizor cunoscut si serios, de la un furnizor apt sa-si respecte angajamentele asumate. Referintele la seriozitatea, loialitatea, notorietatea si buna-credinta a tertului ofertant trebuie incluse in continutul clauzei ofertei concurente deoarece numai astfel vor putea fi inlaturate ofertele neconcludente, cele de complezenta si cele trucate.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Clauza ofertei concurente? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Clauza ofertei concurente.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Clauza ofertei concurente. Definitiile termenilor despre Clauza ofertei concurente cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Clauza ofertei concurente, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Clauza ofertei concurente.